Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

18 Noiembrie 2019
Vizualizari: 680
Comentează add

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis evacuarea blocului de patru etaje cu 200 de apartamente și a anunțat că toți locatarii vor fi supuși investigațiilor medicale.

Timișoara: "Trei persoane au murit după ce în bloc s-a făcut deratizare"

alina-bujanca

Timişoara. Trei persoane, dintre care doi copii, au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut deratizare. Foto: Alina Bujancă.

La Timişoara, trei persoane, dintre care doi copii, au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut deratizare.

17 persoane, dintre care nouă copii, sunt internate acum, iar autorităţile locale au decis să evacueze imobilul şi să-i ducă pe toţi cei care locuiesc acolo la spital, pentru un control medical. În bloc au fost găsite urmele unei substanţe neurotoxice, iar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.


Reporter: Alina Bujancă - Comitetul pentru Situații de Urgență a decis evacuarea blocului de patru etaje cu 200 de apartamente și a anunțat că toți locatarii vor fi supuși investigațiilor medicale.

Şeful ISU Banat, Lucian Mihoc, a declarat că până acum s-a stabilit că intoxicațiile au fost cauzate de substanțele neurotoxice folosite de firma care a efectuat vineri deratizarea.


Lucian Mihoc: În urmă efecturării primei cercetări chimice s-a constatat pe casa scării, între etajul III și IV, prezența slabă a unei substanțe neurotoxice. S-a descins şi în celelalte trei apartamente de la etajul IV, în care au fost înregistrate și decesele. Acolo s-au constatat niveluri slabe de substanță neurotoxică, iar la etajul III, apartamentul 159, un nivel mediu al substanţei neurotoxice.


Reporter: Locatarii nu se vor putea întoarce la noapte în casele lor, iar autoritățile au pus la dispoziție locuri de cazare la Liceul Silvic.


-: Văzurăm Salvarea c-o luă pe aia de dimineaţă şi că a murit copilul. Da, vomita, îi era rău. Păi, ne e frică...


-: Cum să dai cu deratizare înăuntru, cu copilul? Cum?!


Reporter: Nu v-au anunţat că se face deratizare?


-: Nu. Nu.


Reporter: În prezent, se fac verificări şi la un club şi un restaurant, unde aceeaşi firmă a făcut deratizare, dar până acum nu s-au înregistrat cazuri de intoxicaţii.


Etichete timisoaraderatizaremortisubstante neurotoxiceisu banatdecese

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live