Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

23 Aprilie 2018
Vizualizari: 6509
Comentează add

Două competiții importante de atletism urmează să se desfășoare la Timișoara și Cluj-Napoca.

Timișoara și Cluj-Napoca vor găzdui două mari competiții de atletism

gabriel-bucur

  Sursa foto: F.R. de Atletism

Sezonul cald aduce două competiții de anvergură, organizate de Federația Română de Atletism în orașele Timișoara și Cluj-Napoca. Este vorba despre primul Campionat European de atletism găzduit de România, respectiv cel de 24 de ore de Alergare, în zilele de 26 și 27 mai, și cea de-a 63-a ediție a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, în perioada 2-3 iunie.

La Europeanul de 24 de ore de Alergare de la Timișoara vor fi prezenți circa 180 de atleți din 30 de țări, inclusiv poloneza Patrycja Bereznowska, cea care deține recordul mondial feminin, cu 259,991 kilometri parcurși. Este cel mai mare European de acest fel de până acum, prin prisma numărului de țări reprezentate: Germania (11 atleți), Franța (12 atleți), Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Cehia, Grecia, Finlanda, Austria, Norvegia, Ungaria (zece atleți), Suedia, Ucraina, Belarus, Lituania, Marea Britanie (nouă atleți), Danemarca, Polonia, Bulgaria, Italia, Spania, Olanda, Croația, Macedonia, Estonia, Turcia, Slovenia, Belgia, Letonia, Serbia și România.

„Ne dorim ca în anii următori să organizăm competiţii internaţionale de anvergură de alergare montană, urmând ca, în urma modernizării stadioanelor cu pistă de atletism, să atragem şi competiţii majore de atletism de pistă”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

La Timișoara, țara noastră va fi reprezentată, în premieră, la un Campionat European de 24 de ore de Alergare, de echipa formată din nouă atleți: Florin-Sebastian Ioniță, Mara Guler, Răzvan Farkas, Floricica Neacșu, David Iancu, Ana-Maria Roșioară, Bogdan Ofițeru, Mihai Pantiș, Claudiu Gorgan.

Pe de altă parte, în perioada 2-3 iunie, la Cluj-Napoca, are  loc a 63-a ediție a Campionatelor Internaționale ale României, ediție care, potrivit oficialilor români, își propune să deschidă drumul Grand Prix-urilor de atletism din România. În cele 40 de probe ale competiției din Cluj Arena vor lua parte cei mai titrați atleți români ai momentului - precum Andreea Panțuroiu, Alina Rotaru, Andrei Gag, Bianca Răzor, Andrei Rusu - și unii dintre cei mai valoroși din străinătate.

O noutate este faptul că intrarea spectatorilor se va face pe baza cumpărării biletelor, așa cum se întâmplă la competițiile de atletism organizate în statele occidentale, și nu gratuit. Biletele costă 20 de lei pe seară sau 30 de lei abonamentul pe două seri. Copiii au o reducere de 50%, iar copiii legitimaţi la cluburile de atletism vor intra gratuit pe Cluj Arena.

„Este important să înţelegem că este un semn de normalitate şi de respect faţă de atleţi şi antrenori să începem să valorizăm concursul atletic prin plata biletelor de acces. Toate sumele încasate din bilete vor merge direct către premiile pentru sportivi. Este un cerc benefic, care permite atât spectatorilor, cât şi sportivilor să câştige. Vom reuşi încet, încet să atragem atleţi cât mai buni şi vom reuşi să ridicăm valoarea competiţiei”, a mai precizat Florin Florea, președintele Federaţiei Române de Atletism.


Etichete atletismclujtimisoaracampionatele internationalecampionatul european de 24 de ore de alergare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live