Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

20 Martie 2019
Vizualizari: 337
Comentează add

Amânarea Brexitului depinde de liderii europeni, care trebuie să accepte în unanimitate prelungirea solicitată de la Londra.

Theresa May ar putea cere oficial amânarea Brexitului până la 30 iulie

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Premierul Theresa May. Foto: Arhivă.

Premierul Theresa May ar putea cere astăzi oficial amânarea Brexitului până la 30 iulie, cu posibilitate de prelungire, în cazul în care acordul de ieşire din UE nu va fi aprobat de Parlament în următoarele luni.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de presa britanică, May îi va trimite o scrisoare preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, iar amânarea Brexitului depinde de liderii europeni, care trebuie să accepte în unanimitate prelungirea solicitată de la Londra.

După cum precizează corespondentul nostru, Dan Vasiliu, o amânare până la 30 iunie nu ar afecta organizarea alegerilor europarlamentare, pentru că deşi sunt programate la finalul lunii mai, noul plen nu va funcţiona decât de la începutul lunii iulie.

O amânare mai lungă de atât, însă, ar însemna că Regatul Unit va trebui să ia parte la alegeri, o perspectivă care nu e pe placul tuturor liderilor europeni.


Etichete Theresa MayBrexitceuemarea britaniedonald tusk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live