Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA MUZICALĂ - continuare Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Iulie 2019
Vizualizari: 281
Comentează add

Londra - Theresa May a răspuns pentru ultima dată întrebărilor deputaţilor în Camera Comunelor.

Theresa May a răspuns pentru ultima dată întrebărilor deputaţilor

radiojurnal

Theresa May a mers astăzi la Palatul Buckingham pentru a-şi prezenta în mod oficial demisia din funcţia de prim-ministru al Marii Britanii. Ea va fi înlocuită de Boris Johnson, ales lider al Partidului Conservator în urma votului membrilor formaţiunii. Înainte de a se întâlni cu Regina Elisabeta a II-a, Theresa May a fost prezentă în Parlament, unde a răspuns pentru ultima dată la întrebările deputaţilor, după cum transmite corespondentul RRA, Dan Vasiliu:
Reporter: "Datoria de a-mi servi alegătorii va rămâne cea mai mare motivaţie a mea", sunt cuvintele cu care Theresa May şi-a încheiat discursul de astăzi din Camera Comunelor, în aplauzele majorităţii celor prezenţi. Printre cei care au refuzat să o aplaude s-a aflat şi liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, care a criticat-o pe Theresa May pentru politicile sale economice şi sociale eşuate, dar şi pentru modul în care a gestionat Brexitul.
Jeremy Corbyn: Doar după ce a depăşit termenul limită în privinţa Brexitului premierul a dat semne că este dispusă la compromisuri, dar atunci era prea târziu. Succesorul său nu are niciun mandat. Crede premierul că va putea el să reuşească acolo unde ea a eşuat?
Theresa May: Am muncit foarte mult pentru a obţine o înţelegere bună pentru Regatul Unit şi am votat pentru acest acord. Ce a făcut liderul opoziţiei? A votat împotriva acordului şi ne-a adus mai aproape de ieşire fără nicio înţelegere. Interesul său a fost unul pur politic. Ar trebui să-i fie ruşine.
Reporter: În condiţiile în care Boris Johnson nu a fost ales de întreaga ţară, ci doar de ceva mai mult de 90.000 de membri ai Partidului Conservator, Jeremy Corbyn a cerut organizarea de alegeri anticipate, o variantă respinsă de Theresa May.
Theresa May: În calitate de lider de partid care a acceptat că timpul ei s-a terminat, poate că a venit timpul ca şi liderul opoziţiei să accepte acest lucru.
 


Etichete Dan VasiliuTheresa May

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live