Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

20 Martie 2013
Vizualizari: 2209
Comentează add

Vineri se deschide pentru publicul larg expoziţia controversată "The Human Body", în cadrul careia sunt prezentate peste 200 de exponate compuse din corpuri omeneşti.

"The Human Body" la Muzeul Antipa

oana-rusu

"The Human Body" la Muzeul Antipa. Foto: Oana Rusu.

Exponatele care vor fi prezentate la Muzeul Antipa sunt unele reale, cadavrele folosite în cadrul acestei expoziţii provenind din China şi au fost donate, conform legilor din China, unui laborator de bio-tehnologie care le-a supus unui proces de plastinaţie.

Procesul presupune acoperirea, după mai multe faze, cu un cauciuc siliconic lichid, proces care se poate întinde pe o perioadă mai lungă de un an.

Expozitia "The Human Body" are un scop strict educativ, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă proprietarul companiei care realizeaza expozitia, Arnie Geller.

În momentul când exponatele vor fi folosite în alt scop decât cel educativ, ele vor fi trimise în China şi incinerate, a mai declarat acesta.

În ceea ce priveşte controversele care însotesc această expozitie, Arnie Geller a declarat că în momentul în care apare o noua formă de educare, unii vor fi nervoşi, iar altii entuziaşti, lucru pe care l-a învăţat de-a lungul activitatii sale.Expozitia a atras de-a lungul timpului peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume.

La Bucureşti, la Muzeul Antipa, aceasta poate fi vizitată de marţi până duminică ăncepand din data de 22 martie pana in 30 iunie.

Preţul unui bilet variază între 32 si 60 de lei, iar copiii cu varste mai mici de 7 ani beneficiaza de gratuitate.
 


Etichete Ştiri BucureştiArnie GellerMuzeul Antipa"The Human Body"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live