Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

30 Martie 2020
Vizualizari: 587
Comentează add

"Dragi români, lăsaţi între 11:00 şi 13:00 pensionarii să îşi facă aprovizionarea. Noi avem tot restul zilei la dispoziţie ca să o facem."

Text INTEGRAL: Declaraţia preşedintelui României, Klaus Iohannis

rador

 Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Bună ziua! Din păcate, astăzi, în România avem aproape 2000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dragi români, este mult, este deja foarte mult. Şi trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine, ca să îngrădim răspândirea virusului.
 
Este nevoie să respectăm mai bine şi mai mult indicaţiile autorităţilor. Nu uitaţi, nu vă întâlniţi cu alte persoane. Iar dacă este obligatoriu să vă întâlniţi, evitaţi orice contact fizic. Nu vă daţi mâna, nu vă îmbrăţişaţi, staţi la distanţă unii de alţii.
 
Trebuie să reuşim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus. Trebuie să reuşim împreună, mai ales pentru categoriile cele mai vulnerabile, iar cei mai vulnerabili sunt, după cum ne spun medicii şi experţii, persoanele peste 65 de ani. Autorităţile şi-au făcut treaba. Există norme în vigoare. Acum depinde de noi, de noi toţi, să ne respectăm.
 
În acest fel, vă rog pe toţi să îi protejăm pe cei din categoriile vulnerabile. Haideţi să îi protejăm pe cei peste 65 de ani. Haideţi să îi protejăm pe pensionarii noştri. S-a stabilit un interval, între 11 şi 13, în fiecare zi - cei peste 65 de ani pot ieşi din casă să îşi facă aprovizionarea. Haideţi să lăsăm acest interval doar lor. Comercianţii au primit indicaţii de la autorităţi să servească în acest interval persoanele care în alt interval nu pot ieşi din casă.
 
Aşadar, dragi români, lăsaţi între 11:00 şi 13:00 pensionarii să îşi facă aprovizionarea. Noi avem tot restul zilei la dispoziţie ca să o facem. 
 
Am avut, adineauri s-a încheiat, o şedinţă cu premierul Orban, cu mai mulţi miniştri şi am discutat despre materiale de protecţie, despre măşti, halate şi aşa mai departe. În lume se găsesc tot mai greu. Este o problemă reală. Şi în acest fel am început deja, cu câteva săptămâni în urmă, să identificăm producători româneşti, producători români care vin şi oferă astfel de materiale.
 
Şi primele rezultate nu au întârziat să apară. Am aflat astăzi, în şedinţă, că deja există producători de-ai noştri care s-au reprofilat, care vor produce măşti, alţii vor produce halate de protecţie pentru medici, alţii deja încep să lucreze la materiale mai complicate, de exemplu, la ventilatoare, care sunt absolut necesare pentru secţiile de urgenţă.
 
Iată, în acest fel, ne ocupă şi acest segment şi cu această ocazie mă adresez antreprenorilor noştri: fiţi proactivi! Veniţi cu idei, veniţi cu idei către guvernanţi, fiindcă suntem interesaţi să promovăm produse româneşti în această perioadă, cu precădere. Este o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc.
 
Avem nevoie de aceste materiale. Avem această oportunitate. Iar în final, repet pentru toţi: haideţi să respectăm normele stabilite de autorităţi pentru a îngrădi răspândirea acestui virus.
 
Vă mulţumesc!
 
(S.S.)

Etichete Klaus Iohanniscoronavirusmăsuriantreprenprimateriale sanitarepensionari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live