Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Ianuarie 2021
Vizualizari: 163
Comentează add

Se realizează în timp foarte scurt, dar nu este la fel de eficient ca testul Real Time PCR. Țările UE au ajuns la un acord privind utilizarea și recunoașterea rezultatelor.

Testele rapide ptr COVID-19 costă în România între 30 şi 68 de lei

radiojurnal

 

Testele rapide pentru depistarea noului coronavirusul costă în România între 30 şi 68 de lei, nivel comparabil cu preţurile practicate în mai multe ţări europene.

Acest gen de testare depistează în timp foarte scurt prezenţa virusului SARS-CoV-2, dar nu este la fel de eficient ca testul Real Time PCR. Cu toate acestea, poate conferi un avantaj semnificativ în ce priveşte simplitatea echipamentului necesar, preţul şi rapiditatea obţinerii rezultatelor.  

Persoanele fizice pot achiziţiona online truse care conţin între două şi 25 de teste rapide, la preţuri asemănătoare cu cele din Germania, Franţa, Italia, Austria sau Polonia, afirmă Consiliul Concurenţei. 

Consiliul Concurenței precizează că Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă utilizarea testelor antigenice rapide, care îndeplinesc anumite criterii de performanţă, atunci când testele Real Time PCR sunt temporar indisponibile.

Şi ţările Uniunii Europene au ajuns zilele trecute la un acord privind un cadru comun pentru folosirea testelor rapide şi recunoaşterea reciprocă a rezultatelor.


Etichete Uniunea Europeanăcadru comunteste rapide

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live