Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

25 Aprilie 2020
Vizualizari: 585
Comentează add

Teste rapide plătite la Spitalul de Urgență Petroșani

ilie-pintea

  Foto: Arhivă.

De ieri se pot face teste rapide contra cost la Spitalul de Urgență Petroșani, care intră astfel pe lista foarte scurtă a unităților medicale care au această facilitate.
 
Oricine dorește, poate merge la spital, între orele 10 și 13, unde este amplasat un container special.
 
Avem detalii de la corespondentul RRA, Ilie Pintea.
 
Reporter: Testele rapide, achiziționate de Spitalul de Urgență din Petroșani, pot depista dacă persoana atestată a avut contact cu virusul, însă trebuie urmate de testarea PCR, care determină dacă noul tip de coronavirus încă este prezent în organism.
 
Pentru a diminua riscul de contaminare, administrația unității medicale a început să testeze fiecare persoană internată, indiferent de diagnosticul cu care s-a prezentat la spital și a reușit astfel să izoleze mai multe persoane suspecte de a fi infectate cu COVID-19.
 
Managerul spitalului, Alin Vasilescu: La ora actuală în spital sunt cinci sau șase persoane care sunt tratate ca suspecți până la momentul venirii testului PCR.
 
Reporter: În plus, testarea se poate face și contra cost pentru oricine dorește, întru-un container special amplasat în curtea spitalului.
 
Decizia a fost luată pentru că au existat deja multe persoane care au dorit acest lucru, inclusiv companii locale, care vor să își testeze periodic angajații.
 
(PH)

Etichete Spitalul de Urgență Petroșaniteste rapide(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live