Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

20 Noiembrie 2020
Vizualizari: 197
Comentează add

Testare în masă la Universitatea Dunărea de Jos din Galați

maria-mandita-galati

  

Toți cei aproximativ 1000 de studenți ai Universității Dunărea de Jos din Galați, cazați în campusul universitar Al. Ioan Cuza vor fi testați COVID, după ce 12 angajați ai universității s-au îmbolnăvit de coronavirus.

Potrivit conducerii Universității Dunărea de Jos, studenții care vor primi test pozitiv și care se află în imposibilitatea de a părăsi căminul vor fi cazați în spații special amenajate pentru acest scop. Studenții pot face deja programări pentru testarea COVID, la adresa de email testarestudenti@gmail.com pusă la dispoziție de universitate. 

Reamintim, Universitatea Dunărea de Jos din Galați a anunțat că va testa circa 1.500 de angajați proprii, după ce 12 salariați s-au îmbolnăvit de COVID.. Totodată, universitatea a pus la punct și un sistem de testare a studenților. Inițial se vor aplica teste rapide iar în cazul unui răspuns pozitiv, se va face testul PCR. 
 
Deja testarea angajaților a început, iar din cei trei salariați care au primit la testarea rapidă rezultat pozitiv, în urma retestării cu PCR, a rezultat că doar unul este infectat cu SARS CoV 2. 
În ceea ce privește măsurile de protecție aplicate în universitate, toate spațiile au fost dezinfectate, iar accesul publicului în sediile instituției este restricționat. Activitatea didactică a Universității Dunărea de Jos din Galați nu a fost afectată, cursurile universitare desfășurându-se în continuare în regim online.
 
Potrivit datelor centralizate de DSP, în ultimele 24 de ore au fost testați pozitiv încă 163 de persoane, iar în cursul acestei zile, locuitorii din municipiul Galați au primit prin sistemul de alertă un SMS prin care li se precizează că rata de infectare este de peste 4 la mia de locuitori și că sunt obligați să respecte măsurile de siguranță. 
 
(PH)

Etichete Universitatea Dunărea de JosGalațitestare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live