Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Noiembrie 2020
Vizualizari: 245
Comentează add

Administratorul special ELCEN, Claudiu Crețu, a explicat că dincolo de contractul semnat zilele acestea pentru reabilitarea rețelei, sistemul are nevoie de centrale în cogenerare.

Termoficarea din București "are nevoie de centrale în cogenerare"

florin-lepadatu

   Foto: Arhiva/ bucurestifm.ro.

Compania Electrocentrale București susține că liniile europene de finanțare permit autorităților române să atragă fonduri, nu doar pentru reabilitarea rețelei de termoficare a capitalei, ci și pentru unități de producție noi sau pentru digitalizarea sistemului.
 
Administratorul special ELCEN, Claudiu Crețu, a explicat că dincolo de contractul semnat zilele acestea pentru reabilitarea rețelei, sistemul de termoficare din București are nevoie urgent de centrale noi în cogenerare.
 
Singura variantă viabilă pentru un oraș de dimensiunea capitalei o reprezintă producția de energie termică pe bază de gaz, în combinație cu unități mici din surse regenerabile - a subliniat Claudiu Crețu:
 
Claudiu Crețu: Nevoia Bucureștiului este iarna de 1.200 de gigacalorii. Soluțiile regenerabile pot fi într-adevăr, dar de nivelul a 30 - 50 de gigacalorii. În acest moment avem în SEAB o licitației pentru un studiu de fezabilitate la CET Sud, care prevede pe lângă centrala de bază, cogenerare, ciclu combinat, și soluții regenerabile, hibride, câțiva megawați solari. În nordul Bucureștiului poate fi vorba de un proiect pe geo-termal, dar e important să înțelegem că marea parte a producției în București nu poate fi decât din gaze.

Etichete termoficareelcencentralecogenerare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live