Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

25 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1428
Comentează add

Minerii din Valea Jiului trebuie să lucreze în plus până la sfârşitul anului, pentru că este nevoie de mai mult cărbune la cele trei termocentrale din judeţul Hunedoara.

Termocentralele din Hunedoara ”au nevoie de mai mult cărbune”

ilie-pintea

Termocentrala Paroșeni. Foto: Ilie Pintea

Minerii din Valea Jiului trebuie să lucreze în plus până la sfârşitul anului, pentru că este nevoie de mai mult cărbune la cele trei termocentrale din judeţul Hunedoara. 

Ca să intre în subteran sâmbăta, oamenii vor să fie plătiţi dublu, cum prevede Contractul Colectiv de Muncă, dar conducerea Complexului Energetic Hunedoara spune că nu are bani şi i-a chemat pe sindicalişti la negocieri.  
 
Directorul Societăţii naţionale pentru închideri mine, care are în subordine cele trei unităţi neviabile, spunea că şi angajaţii săi, alături de cei de la Complexul Energetic Hunedoara, vor intra în subteran mai des.   
 
”Noi sperăm să ne facem numărul de zile lucrătoare în decembrie ca să putem depăşi producţia prognozată. Estimăm o producţie suplimentară de 6.000 de tone în aceste patru sâmbete”, spune Aurel Anghel.  
 
Ortacii nu au nimic împotriva programului de lucru, dar cer să fie plătiţi dublu pentru orele lucrate sâmbăta.  
 
”Vom lucra sâmbăta, dar, aşa cum spune CCM, dacă or ştiut să scrie în CCM să fim plătiţi dublu, vrem să fim plătiţi dublu. Nici noi nu acceptăm să fie CCM încălcat”, afirmă Vasile Păduraru, liderul minerilor de la Lonea. 
 
Administraţia Complexului Energetic Hunedoara i-a chemat pe sindicalişti la negocieri ca să găsească o formulă convenabilă pentru a-i aduce pe mineri la lucru şi sâmbăta. 
 
Chiar şi aşa, complexul a început procedurile de achiziţie pentru 150.000 de tone de cărbune din import, necesar pentru că minele nu pot produce atât cât este nevoie în această perioadă, dar şi din cauza puterii calorice mai mici a huilei din Valea Jiului.

Etichete MineriValea JiuluiHunedoaraContractul Colectiv de MuncăComplexului Energetic HunedoaraAurel AnghelVasile Pădurarucărbunehuilă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live