Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Domenico

30 Martie 2011
Vizualizari: 5186
Comentează add

Un nou terminal de pasageri a fost inaugurat la aeroportul internaţional "Henri Coandă" din Bucureşti.

Terminal nou la aeroportul internaţional "Henri Coandă"

diana-domenico

Noul terminal al aeroportului internaţional "Henri Coandă" din Bucureşti. Foto: Agerpres.

Proiectat în forma unei viori, pe o suprafaţă de 16.600 de metri pătraţi, noul terminal de pasageri de la aeroportul "Henri Coandă", din Bucureşti, este o extindere a vechiului terminal de plecări al aeroportului şi a fost construit pentru a putea administra mai bine fluxul mare de pasageri.

Potrivit premierului Emil Boc, prin facilităţile şi serviciile puse acum la dispoziţia călătorilor, investiţia răspunde şi cerinţelor impuse pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Premierul Emil Boc a declarat că finalizarea celui de al doilea terminal de pasageri la aeroportul internaţional "Henri Coandă" demonstrează că România este pregătită din punct de vedere tehnic să adere la Spaţiul Schengen.

Mai mult, Emil Boc a declarat că această investiţie este un succes al politicii investiţionale şi un semn al dezvoltării economice.

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu a precizat că investiţia pentru construirea celui de al doilea terminal se justifică şi în contextul creşterii numărului de aeronave care vor opera, dar şi al numărului de pasageri care va ajunge anul viitor la 7,5 milioane, cu 2 milioane mai mult decât se estimează pentru finalul acestui an.

Mai mult, Anca Boagiu a precizat că în 2015 traficul de pasageri de pe aeroportul internaţioanl "Henri Coandă" ar putea ajunge la 12 milioane de pasageri.


Etichete Ştiri BucureştiHenri CoandăterminalaeroportOtopeniBucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live