Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1262
Comentează add

Teodor Meleşcanu este noul ministru de externe, după demisia lui Titus Corlăţean, pe fondul controverselor privind înfiinţarea unor secţii suplimentare de votare, în străinătate.

Teodor Meleșcanu, noul ministru de externe

radiojurnal

Teodor Meleșcanu(dr.) a depus jurămîntul la Palatul Cotroceni. Foto: presidency.ro

Teodor Meleşcanu este noul ministru de externe, după demisia din această funcţie a lui Titus Corlăţean, pe fondul controverselor privind înfiinţarea unor secţii suplimentare de votare, în străinătate, în turul II al alegerilor prezidenţiale. 

La ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a precizat că a acceptat nominalizarea lui Meleşcanu, dintr-un singur motiv.  
 
”Demisia dlui Corlăţean a intervenit prea târziu. Dânsul trebuia să îşi asume eşecul din data de 2 noiembrie noaptea! Vreau să ştiţi, domnule ministru, că nici pe dvs nu v-aş fi numit, având în vedere întâmplările din ultimul an de mandat al dvs la SIE, dar o fac datorită urgenţei şi, mai ales, am rămas cu o declaraţie a dvs în minte, că dacă aţi fi fost ministru de externe nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat cu votul din diaspora”, a afirmat Traian Băsescu.   
 
În momentul nominalizării pentru portofoliul externelor, Teodor Meleşcanu a promis că va solicita clarificări BEC, în ceea ce priveşte suplimentarea secţiilor de votare din diaspora, însă, recunoaşte Teodor Meleşcanu, timpul rămas până la turul al doilea este foarte scurt.  
 
”Este nevoie, consider eu, de adoptarea tuturor măsurilor, ca lumea să poată vota fără niciun fel de dificultăţi în legătură cu modul concret. Depinde în primul rând de discuţia pe aspecte legale şi, mai ales, despre timpul rămas”, Teodor Meleşcanu. 
 
Atât fostul ministru de externe, Titus Corlăţean, cât şi şeful său de partid şi pe linie guvernamentală, premierul Victor Ponta, au susţinut că legea nu permite crearea mai multor secţii de votare în străinătate, pentru turul al II-lea al scrutinului prezidenţial. 
 
Pentru ca românii din străinătate să poată vota cât mai mulţi săptămâna viitoare, şeful Executivului a promis că, în şedinţa de mâine a Guvernului, vor fi alocate toate sumele implementării măsurilor dispuse de BEC şi Ministerul de Externe, pentru buna desfăşurare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în secţiile de votare din străinătate. 
 
Opoziţia, însă, prin liderul PDL, Cătălin Predoiu, fost ministru al justiţiei, insistă că demisia lui Corlăţean nu rezolvă problemele constatate în turul I şi că noi secţii de votare, în diaspora, ar putea fi înfiinţate printr-o ordonanţă a Guvernului.

Etichete Teodor Meleşcanuministru de externeTitus Corlăţeansecţii suplimentare de votarestrăinătatePalatul CotroceniTraian BăsescuBECprezidentiale 2014

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live