Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

1 Mai 2018
Vizualizari: 751
Comentează add

România s-a calificat în sferturile Mondialelor de tenis de masă pe echipe, după ce „tricolorele” au reușit două victorii în ultimele două meciuri din grupă.

Tenis de masă: Echipa feminină a României joacă în sferturile Mondialelor

gabriel-bucur

  Sursa foto: F.R. de Tenis de Masă

Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat, marți, direct în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale organizate la Halmstad, în Suedia, după ce a învins echipa Coreei de Nord (scor 3-1) și, astfel, a câștigat Grupa C.

Punctele au fost aduse de Bernadette Szocs și Elizabeta Samara, de două ori, în timp ce pentru nord-coreene a punctat Kim Nam Hae.

Și tot marți, jucătoarele noastre au învins un alt nume greu al tenisului de masă feminin, echipa Taiwanului, cu scorul de 3-0.

Bilanțul României în Grupa C a Mondialelor de tenis de masă pe echipe constă în patru victorii (contra Cehiei, 3-1, Poloniei, 3-1, Taiwanului și Coreei de Nord) și o înfrângere cu controversată, cu 1-3, suferită în meciul jucat împotriva Olandei.

Pe scurt, antrenorul Viorel Filimon nu a fost lăsat să completeze foaia de concurs cu cele trei sportive pe care le-a ales să evolueze contra Olandei, din cauza unei reguli adoptate cu o seară înainte, care spune că numele trebuie prezentate cu o oră înainte. Arbitrul a completat singur foaia de joc în dreptul României, cu numele primelor trei jucătoare în ordinea alfabetică, respectiv: Irina Ciobanu, Adina Diaconu şi Daniela Dodean. Federația Română de Tenis de Masă a depus un protest oficial, însă acesta a fost respins de forul european.

Regulamentul spune că echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă din Championship Division merg direct în sferturile Mondialelor. Locurile doi și trei trebuie să treacă de o fază intermediară, în timp ce echipele de pe locurile 4-6 în grupe joacă pentru locurile 13-24.


Etichete tenis de masaromaniacampionatele mondialegrupa celizabeta samarabernadette szocsdaniela dodean monteiro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live