Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Mai 2019
Vizualizari: 421
Comentează add

Revin ploile în mare parte din ţară, iar temperaturile încep să scadă semnificativ în unele zone. Vremea se va ameliora abia începând de miercuri.

Temperaturile încep să scadă semnificativ în unele zone ale țării

radiojurnal

Revin ploile în mare parte din ţară, iar temperaturile încep să scadă semnificativ în unele zone. Vremea se va ameliora abia începând de miercuri.

Viorica Dima, Administraţia Naţională de Meteorologie: În cursul zilei de astăzi, aria ploilor și a manifestărilor de instabilitate se va extinde treptat și către regiunile noastre estice. Singura zonă mai ferită de precipitații până mâine dimineață ar rămâne partea de sud-est a teritoriului țării noastre. Înseamnă că avem de-a face cu un pasaj al unui front atmosferic, în astfel de condiții, pentru ziua de astăzi.

Pentru cea de mâine încă mai înregistrăm valori de temperatură apropiată de normele perioadei, respectiv ecart la scara întregii țări astăzi între 15 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, 22-23 de grade și în București. Mâine, însă, deja vestul țării nu mai depășește 11 grade ca valoare maximă diurnă, în timp ce în sud-est încă se mențin valorile menționate anterior.

Răcirea mai accentuată, care aduce de fapt masa de aer arctic prezentă  la această oră peste Europa Centrală, Central-Nordică, se va generaliza la scara întregii țări abia în cursul zilei de marți, când vom avea valori de temperatură între 7 și 17 grade, ceea ce presupune o scădere de peste 10 grade de la o zi la alta.

Abia miercuri, când și regimul termic intră într-un proces de ameliorare, precipitațiile se restrâng către estul extrem al țării noastre.


Etichete meteofrig

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live