Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

30 Noiembrie 2014
Vizualizari: 3291
Comentează add

Foto: Scaunele noului mijloc de agrement sunt prevăzute cu patru locuri, iar prețul unei călătorii dus-întors a fost stabilit de Consiliul Local Petroșani la 15 lei.

Telescaun nou, șansă nouă pentru staţiunea montană Parâng

ilie-pintea

Noul telescaun din Parâng.

Un telescaun modern a fost dat în folosință astăzi în staţiunea montană Parâng, din Valea Jiului, turiştii urmând să fie preluaţi din zona Rusu şi transportaţi până la cota 1700.

Noua instalaţie de transport pe cablu va avea o capacitate de transport de  1200 de turişti pe oră, față de 200 de persoane, cât poate transporta instalația care funcționează în paralel. Lungimea traseului este de 2200 de metri, iar turiștii pot ajunge la munte în doar șapte minute, față de o jumătate de oră cât face telescaunul vechi.

Scaunele sunt prevăzute cu patru locuri, iar prețul unei călătorii dus-întors a fost stabilit de Consiliul Local Petroșani la 15 lei.

Lucrările la noul telescaun s-au desfăşurat pe parcursul acestui an, finanţarea, în valoare de 20 de milioane lei, fiind asigurată din fonduri de la bugetul local, în baza unui împrumut bancar contractat de Municipalitatea Petroşani.

Pentru autoritățile locale, funcționarea noului telescaun înseamnă relansarea stațiunii Parâng, care a avut de suferit în ultimii ani din cauza numărului mic de turiști. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat pentru Radio România Actualități că și cele cinci pârtii sunt pregătite pentru a primi turiștii, iar pentru anul viitor se preconizează realizarea unei linii suplimentare de transport pe cablu în zona montană, precum și finalizarea bazinului care va alimenta tunurile de zăpadă.

Pentru salvamontiștii din Parâng, noul telescaun este o investiție îndelung așteptată, care va duce la creșterea numărului de turiști în stațiune. Șeful formației Salvamont Petroșani, Dumitru Bârlida, le recomandă celor care vin la munte în această perioadă să se echipeze corespunzător și să nu se abată de la traseele marcate. Stratul de zăpadă care s-a depus în Parâng, la mai mult de 1800 de metri altitudine, măsoară aproximativ zece centimetri.

Foto: Ilie Pintea.


Etichete TelescaunȘtiri VeststațiuneParângTiberiu Iacob RidziPetroșani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live