Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Decembrie 2014
Vizualizari: 1952
Comentează add

Codul portocaliu de inundaţii este menţinut până vineri, la ora 18:00, pe râuri din judeţele Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov, avertizează hidrologii.

Teleorman, judeţul cel mai afectat de inundaţii

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Codul portocaliu de inundaţii este menţinut până mâine, la ora 18:00, pe râuri din judeţele Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov - a anunţat Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor. 

Până mâine se instituie şi cod galben pe râul Jiu din judeţul Dolj, precum şi pe râuri din judeţul Mehedinţi. 
 
Ploile abundente din ultimele zile au afectat 140 de localităţi din mai multe judeţe din sudul ţării, drumuri, dar şi sute de hectare de teren agricol - transmit corespondenţii Radio România Actualităţi. 
 
Totodată, s-au produs noi alunecări de teren de pe versanţi, în mai multe zone din ţară. 
 
Echipe de intervenţie au fost mobilizate pentru a veni în sprijinul autorităţilor din judeţul Teleorman - cel mai afectat de precipitaţii - a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog. 
 
"În ultimele 24 de ore au intervenit în zonele afectate de inundaţii aproximativ 2.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi. Acestora li s-au adăugat forţe şi mijloace ale autorităţilor locale. În cursul zilei de astăzi, pompierii mobilizaţi din cadrul ISU din judeţele Argeş, Olt şi Vâlcea au ajuns în judeţul Teleorman, acţionând deja pentru ajutorarea populaţiei. 
 
"Alte detaşamente de pompieri din judeţele Călăraşi. Dâmboviţa şi Prahova sunt în deplasare, urmând să ajungă în cel mai scurt timp în mai multe localităţi din judeţul Teleorman. Grupele de pompieri din Bucureşti au ajuns încă de ieri în zona localităţilor inundate din Teleorman şi acţionează în prezent în localităţile Plosca şi Dobroteşti", a mai spus Monica Dajbog.

Etichete Ştiri sudinundatiiraurigospodariievacuateNeajlovSabarGiurgiuTeleormanpagubeBeucaGurdeaOltcoduripurtătorul de cuvânt al Ministerului de InterneMonica Dajbog

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live