Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

19 Octombrie 2020
Vizualizari: 183
Comentează add

Telemunca și munca la domiciliu sunt în plină expansiune în județul Timiș.

Telemunca și munca la domiciliu sunt în plină expansiune

radio-romania-actualitati

   Foto: flickr.com/photos/nuridao

Telemunca și munca la domiciliu sunt în plină expansiune în județul Timiș.

Comparativ cu începutul anului, sunt de patru ori mai mulți timișeni care lucrează de acasă.

Inspectorii de muncă spun că pentru patroni acest lucru este avantajos pentru că au cheltuieli mai mici cu chiriile și întreținerea birourilor, dar atrag atenția că firmele trebuie să întocmească acte adiționale la contractele de muncă, care să cuprindă noile condiții pentru orele prestate de acasă de către salariați.

Reporter: Alina Bujancă - "Dacă în ianuarie erau doar 4.800 de telesalariaţi, la începutul stării de urgență, în martie, numărul acestora s-a dublat, ajungând la peste 8.800.

Relaxarea condițiilor impuse de pandemie odată cu intrarea în starea de alertă nu i-a readus pe angajați în birouri şi companiile au preferat să îngroașă rândurile celor care muncesc din fața calculatorului.

Așa s-a ajuns în această lună la 15.400 de astfel de angajații care lucrează în domenii precum IT, telecomunicații sau contabilitate.

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă a declarat că există numeroși patroni care preferă să păstreze acest sistem, întrucât nu mai plătesc chirii, întreținere sau dezinfectanți pentru spații.

În același timp, însă, firmele sunt obligate să semneze acte adiționale la contractele angajaților care să stipuleze clar numărul orelor lucrate, iar, prin negociere între cele două părți, pot exista clauze pentru decontarea unora dintre cheltuielile muncii la domiciliu, cum ar fi chirie sau curent electric."


Etichete (ii)telemuncă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live