Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

17 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1833
Comentează add

Un studiu sociologic, realizat de institutul Mercury Research pentru Autoritatea Naţională în domeniul Comunicaţiilor, arată că utilizarea telefoniei fixe scade dramatic.

Telefonia fixă, ”pe cale de dispariție”

bogdan-isopescu

Foto:pixabay.com

Un studiu sociologic, realizat de institutul Mercury Research pentru Autoritatea Naţională în domeniul Comunicaţiilor, arată că utilizarea telefoniei fixe scade dramatic iar mulţi dintre românii tineri o privesc ca pe o tehnologie pe cale de dispariţie.

Studiul a fost realizat în perioada septembrie-octombrie 2015 pe un public ţintă cuprins între 16 şi 65 de ani, din domeniile relevante.

Conform datelor adunate, tinerii utilizează cel mai mult tehnologia mobilă, fie că e vorba de internet, telefonie sau televiziune, în timp ce persoanele vârstnice sunt legate mai mult de tehnologia fixă.

Pe de altă parte, companiile utilizează ambele tipuri de servicii, cu accent mai mare pe mobilitate.

Aşteptările consumatorilor privaţi sunt legate de stabilitatea conexiunilor, viteza sau acoperirea oferită de furnizori în timp ce mediul afacerilor adaugă acestei liste şi cerinţe legate de securitatea datelor. Ingrid Lambru, Mercury Research:  ”Studiul a fost prezentat în cadrul unei dezbateri organizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Comunicaţiilor la care au luat parte companii de profil.

”Reprezentanţii mediului privat solicitau, din partea statului român şi a reglementatorului, stabilitate legislativă şi intervenţionism minimal, condiţii esenţiale pentru investiţii, dezvoltare şi inovare.

”Pe de altă parte, spuneau ei, autorităţile ar trebui să facă mai multe în privinţa infrastructurii pentru că aici presiunea va creşte”, a afirmat Ingrid Lambru.


Etichete telefonia fixă pe cale de disparițiestudiuANCOM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live