Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

2 Octombrie 2019
Vizualizari: 746
Comentează add

O provocare pentru societatea contemporană o reprezintă tehnologiile 5G, a declarat directorul general adjunct CERT-Ro Iulian Alecu.

Tehnologiile 5G sunt o provocare pentru societatea contemporană

radu-dobritoiu

Aproximativ 17,7 milioane de ameninţări cibernetice au fost înregistrate, în întreaga lume, doar în luna septembrie, iar anul trecut pe internet au circulat aproximativ 54 de milioane de poze şi filme cu abuzuri asupra copiilor. Datele au fost prezentate, astăzi, la o masă rotundă, în contextul aniversării a 70 de ani de la fondarea Consiliului Europei. O provocare pentru societatea contemporană o reprezintă tehnologiile 5G, a declarat directorul general adjunct al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, CERT-RO, Iulian Alecu:


Iulian Alecu: 5G-ul din punctul de vedere al securităţii cibernetice va presupune în primul şi primul rând o abordare de cooperare din partea tuturor instituţiilor care au responsabilităţi în domeniul securităţii şi ciberneticii. 5G-ul reprezintă o mărire a vitezei de transmitere a datelor, care vin împreună cu interconectarea la toate nivelurile. Practic, vom discuta de o avalanşă de date disponibile în internet şi disponibile inclusiv prin intermediul unor deviceuri care nu vor fi întotdeauna foarte bine securizate, şi atunci nevoia de securitate creşte foarte mult.


Etichete criminalitate informaticaIulian AlecuCERT-RoVirgil Spiridon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live