Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Iunie 2018
Vizualizari: 616
Comentează add

Uniunea Europeană spune că tarifele recent impuse de SUA asupra unor mărfuri europene sunt nejustificate. UE numeşte această acţiune "reechilibrare" în loc de "represalii".

Taxele vamale impuse SUA de UE vor intra în vigoare vineri

sergiu-stet

 

Comisia Europeană a aprobat implementarea unor taxe vamale pe produse americane, în valoare de miliarde de dolari, afirmând că vor intra în vigoare vineri.

BBC transmite că Uniunea Europeană spune că tarifele recent impuse de SUA asupra unor mărfuri europene sunt nejustificate. UE numeşte această acţiune "reechilibrare" în loc de "represalii".

Bruxelles-ul va aplica taxe suplimentare pe importurile din America în Europa în valoare de 2,8 miliarde de euro, asupra unor produse printre care şi suc de portocale, ţigarete şi motociclete, după cum este îndreptăţită să procedeze conform legislaţiei internaţionale.

Alte schimburi comerciale de miliarde pot fi vizate în anii următori, dacă Organizaţia Mondială a Comerţului va constata că acţiunea americană este ilegală. Decizia de a se adopta noi tarife vine după eşecul UE de a convinge administraţia Trump să-i acorde o scutire permanentă de la taxele pe exporturile de oţel şi aluminiu în SUA.


Etichete tarifetaxebunuriimportSUAUEComisia EuropeanăDonald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live