Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

28 Iulie 2015
Vizualizari: 965
Comentează add

În Delta Dunării sunt peste 5 mii de ambarcaţiuni mici pentru pescuit transport şi agrement, care vor beneficia de noile modificări de regim al înmatriculării.

Taxe mai mici pentru ambarcaţiunile din Deltă

irinel-calin-tulcea

Foto: Irinel Călin. 

În Delta Dunării, operatorii economici, dar şi pescarii, ar putea plăti taxe mai mici pentru ambarcaţiunile pe care le au în proprietate. 
 
Modificările au fost obţinute în urma negocierilor pe care aceştia le-au avut cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor.  
 
Cu acelaşi regim de înmatriculare şi taxare ca şi o navă de croazieră sau o navă-pasager, bărcile pescarilor din Delta Dunării şi ambarcaţiunile mici pentru transportul turiştilor vor avea un alt regim de înmatriculare şi taxare, de luna viitoare. 
 
După mai multe runde de negocieri cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, ordinul privind înmatricularea ambarcaţiunilor de transport şi agrement a fost modificat, iar cel privind taxele pentru aceste ambaracţiuni se află în dezbatere publică. 
 
"Miercuri ar trebui să avem Comisie Dialog Social şi, practic, în 30 de zile, de miercuri, ar cam trebui să apară şi cel de-al doilea ordin. Faţă de forma iniţială, este o reducere substanţială, din două motive: una, că au scăzut tarifele; al doilea lucru important este că nu se mai aplică anual, ci odată la cinci ani", spune Daniel Iluşcă, preşedintele Asociaţiei Patronatului din Turism Delta Dunării. 
 
În Delta Dunării, potrivit Registrului Naval Român, sunt peste 5 mii de ambarcaţiuni mici pentru pescuit transport şi agrement, care vor beneficia de aceste modificări de regim al înmatriculării şi, de asemenea, de reducere a taxelor cu peste 50 de procente.

Etichete Delta Dunăriioperatorii economicipescariiambarcaţiuniMinisterul TransporturilorDaniel Iluşcăpreşedintele Asociaţiei Patronatului din Turism Delta Dunării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live