Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

9 Februarie 2011
Vizualizari: 1606
Comentează add

Ministrul de finanţe britanic speră ca anunţul de majorare a taxelor pe care băncile ar trebuii să le plătească să-i determine pe bancheri să fie mai cumpătaţi în acordarea bonusurilor.

Taxe mai mari pentru băncile britanice

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Ministrul englez de finanţe, George Osborne. Foto: Reuters.

Dacă în urmă cu câteva luni ministrul de finanţe George Osborne îşi propusese să aducă la buget 1,7 miliarde de lire sterline din taxe bancare, acum el a mărit această sumă cu încă 800 de milioane de lire.

Anunţul ministrului de finanţe, George Osborne, vine cu puţin timp înainte ca băncile să stabilească bonusurile care urmează să fie plătite angajaţilor.

Potrivit estimărilor, acestea ar urma să ajungă până la şase miliarde de lire sterline.

Ministrul speră ca noile taxe să-i determine pe bancheri să fie mai cumpătaţi atunci când acordă prime.

George Osborne a declarat că vrea ca băncile "să contribuie echitabil la redresarea situaţiei economice şi să ajute la diminuarea deficitului bugetar".

Mai mult, George Osborne consideră că taxa este una cinstită.

Vicepreşedintele Standard Bank, Bogdan Patriniche, nu crede însă că noua taxă va determina o diminuare a bonusurilor, ci va împinge băncile să caute soluţii alternative.

Bogdan Patriniche spune că pentru bănci "evident că este un cost. În ce măsură costul ăsta poate să fie transferat către clienţi rămâne de văzut".

De asemenea, Bogdan Patriniche spune că, "pe de altă parte, o să împingă anumite bănci, fie să se localizeze în alte jurisdicţii, fie să îşi restructureze activele în aşa fel încât această taxă să fie redusă".

Majorarea taxelor bancare a fost catalogată de opoziţia laburistă drept o încercare disperată a guvernului de a distrage atenţia de la problemele economice ale ţării.


Etichete LondraMarea BritanietaxebăncibancheribanibonusuriGeorge OsborneBogdan Patrinichebugetministrul de finanţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live