Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

30 Iunie 2016
Vizualizari: 1283
Comentează add

Aplicația AIR FI va fi disponibilă din august pe rutele mai lungi spre Madrid, Barcelona sau Dubai și treptat pe toate cursele TAROM externe sau din țară.

TAROM anunță introducerea intranetului AIR FI la bordul aeronavelor

alex-lancuzov

TAROM anunță introducerea intranetului AIR FI . Foto: Alexandru Lancuzov.

Compania TAROM lansează din luna august serviciul de intranet ,,AIRFI”, o platformă prin care pasagerii pot urmări pe telefonele mobile, tablete sau laptop-uri filme, știri, detalii despre călătorie, pot asculta muzică sau pot face comenzi on line și chiar chat- în avion.

O cutie specială (cât o cutie de pantofi) transmite datele în aeronavă prin WI FI iar la fiecare aterizare pe Aeroportul Otopeni baza de date este actualizată.

Aplicația AIR FI va fi disponibilă din august pe rutele mai lungi spre Madrid, Barcelona sau Dubai și treptat pe toate cursele TAROM externe sau din țară.

Nu este o platformă care permite conectarea pasagerilor la internet, acest serviciu prin satelit fiind oferit doar de companiile aeriene care operează cu avioane foarte noi pe curse transatlantice DAR aplicația va fi dezvoltată în funcție de interesul pasagerilor, spune Gabriel Stoe, directorul TAROM : ,,Este o interfață scalabilă care are rezoluția necesară indiferent de tipul de device, fie că vorbim de un telefon mobil, tabletă sau laptop. În primă fază el va oferi o serie de baze de date ce vor include filme, muzică, știri, informații despre călătorie și ne dorim să instalăm o platformă de cumpărături în regim on line cu livrare la domiciliu sau la destinația acestora”, a explicat șeful TAROM.La Bordul unei aeronave cu aproape 200 de locuri din flota operatorului aerian de stat, reprezentantul firmei care livrează serviciulintranet a pornit cele două cutii care asigură transferul de date către telefoanele sau tabletele pasagerilor.

Ștefan Șerbănescu spune că în modul SHOP - cel de cumpărături, tranzacția se face doar după ce avionul aterizează și cutiile se reconectează la internet iar în modul CHAT echipajul poate urmări discuțiile pasagerilor din motive de siguranță.

Aplicația AIRFI este în curs de autorizare și nu modifică tarifele de călătorie.


Etichete tarombordul aeronavelorairfiintranetwifipasageriavioane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live