Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Iunie 2022
Vizualizari: 378
Comentează add

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, şi nu sancţiunile occidentale, "va adăuga încă 40 sau 50 de milioane de oameni în rândurile celor care suferă de foamete".

Ţările G7 susţin că Rusia este responsabilă pentru criza alimentară globală

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Miniştrii de Externe ai statelor membre ale G7 susţin că invazia Ucrainei de către Rusia a dus la criza alimentară globală actuală, iar Moscova este responsabilă pentru această problemă, a declarat ministrul japonez de externe, Yoshimasa Hayashi.
 
Reuters transmite că Hayashi a făcut acest comentariu după o întâlnire a miniştrilor de externe G7, la care a participat de la distanţă.
 
Japonia intenţionează să sprijine exporturile de cereale din Ucraina şi să analizeze metode de asistenţă alimentară suplimentară, pentru a răspunde crizei alimentare globale, a mai spus Hayashi. 
 
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, şi nu sancţiunile occidentale, va adăuga încă 40 sau 50 de milioane de oameni în rândurile celor care suferă de foamete, a declarat secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la Berlin.
 
"Nu există niciun alt motiv decât asediul Ucrainei de către Rusia şi refuzul Rusiei în multe cazuri de a-şi exporta propriile cereale din motive politice", a declarat Blinken la o conferinţă de presă comună cu ministrul german de externe, Annalena Baerbock.
 
Baerbock a afirmat că partenerii internaţionali lucrează împreună pentru a contracara războiul "cinic" şi potenţial destabilizator al Rusiei şi propaganda.
 

Etichete Yoshimasa HayashiG7criza alimentarăAntony BlinkenAnnalena Baerbock

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live