Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lambrinidou

16 August 2021
Vizualizari: 514
Comentează add

Situaţia din Afganistan îngrijorează puternic statele Uniunii Europene, aflate în prima linie în confruntarea cu fluxurile de migranţi.

Ţările cele mai afectate de problema migraţiei, se vor reuni de urgență

michaela-lambrinidou

   Foto: Arhiva

Situaţia din Afganistan îngrijorează puternic statele Uniunii Europene, aflate în prima linie în confruntarea cu fluxurile de migranţi.
 
La iniţiativa Greciei, ţările grupului MED5 cele mai afectate de problema migraţiei - Italia, Spania, Malta, Ciprul şi Grecia - se vor reuni de urgenţă prin videoconferinţă pentru a discuta posibilele consecinţe ale evoluţiilor din Afganistan.
 
Cu doar o săptămână în urmă, ministrul grec pentru azil declara că Uniunea Europeană nu mai poate gestiona încă o criză a migrației ca aceea din 2015 și trebuie să acționeze repede pentru a opri cât mai mulți cetățeni afgani să îşi părăsească ţara aflată în conflict, după retragerea prezenței militare americane.
 
Cele cinci ţări mediteraneene, respectiv Grecia, Cipru, Italia, Spania şi Malta, cer într-o scrisoare trimisă de ministrul grec, Notis Mitarakis, președintelui Consiliului European în exerciţiu și ministrului sloven de interne, Aleš Hojs, subiectul să fie pus pe agenda Consiliului Extraordinar pentru Afaceri Interne care a fost convocat extraordinar pentru a discuta situația de urgență din Afganistan, dar și consecințele posibile în țările gazdă și în întreaga Uniune Europeană, precum și modalitățile de gestionare rapidă și coordonată a creșterii masive de refugiați care traversează ilegal frontierele Belarus cu Lituania.
 
Grecia are multe motive de îngrijorare că se va afla, în curând, în fața unui val masiv de refugiați, având în vedere deficiențele sistemului european de azil, faptul că statele membre ale Uniunii Europene nu au adoptat încă o politică comună privind migrația, dar mai ales lipsa de solidaritate pentru partajarea poverii migrației.
 

Etichete afganistanmed5migratiegreciaitaliaspaniacipru(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live