Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

18 Mai 2017
Vizualizari: 1272
Comentează add

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, spune că, dacă s-ar fi extins plafonarea poliţelor RCA, exista riscul declanşării procedurii de infringement

Tarifele de referinţă RCA intră, de vineri, în vigoare

florentina-varga

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu Foto: Arhivă

Tarifele de referinţă pentru poliţele RCA intră în vigoare începând de mâine. Reprezentanţii ASF susţin că nu există motive întemeiate pentru creşteri semnificative ale preţurilor acestei asigurări, după ridicarea plafonării.

România ar fi riscat declanşarea unei proceduri de sancţionare din partea Comisiei Europene, dacă tarifele RCA ar fi fost în continuare plafonate, declară preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. 

Bogdan Chiriţoiu: "ASF ne-a spus 'noi am stabilit nişte tarife maximale'. Preţurile nu s-au dus până la maximum, erau substanţial sub acele nivele maxime. Piaţa totuşi a funcţionat /.../ pentru mai buna capitalizare a actorilor de pe piaţa şi lucrurile par să fi progresat în aceste şase luni în care a fost îngheţată piaţa.

Acum au venit cu tarifele de referinţă. Aşteptările noastre sunt că nu va fi un şoc în piaţă şi că toate măsurile luate în perioada asta îşi vor arăta utilitatea. Dacă am fi extins plafonarea peste şase luni, da, exista un risc substanţial ca cei de la Comisia Europeană să declanşeze o procedură de infringement."

Preşedintele Consiliului Concurenţei a mai precizat că, în câteva luni, instituţia pe care o conduce va finaliza şi o investigaţie pe piaţa asigurărilor, care s-ar putea solda cu amenzi foarte mari, ne-a transmis reporterul RRA, Florentina Varga. Puteţi consulta documentul privind noile tarife RCA pe pagina noastră de internet, româniaactualităţi.ro.


Etichete poliţele RCAtarifele de referinţăConsiliul ConcurenţeiBogdan ChiriţoiuASF

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live