Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Iunie 2014
Vizualizari: 1305
Comentează add

Vicepreşedintele ANRE, directorul Enel şi un om de afaceri din domeniul energiei află vineri dacă îşi vor petrece următoarele 30 de zile după gratii.

Tarifele aprobate pentru Enel "respectă legislaţia"

radiojurnal

 Foto: captură youtube.com

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, directorul Enel şi un om de afaceri din domeniul energiei află vineri dacă îşi vor petrece următoarele 30 de zile după gratii.

Ei au fost reţinuţi joi de procurorii DNA, fiind acuzaţi de luare şi dare de mită, respectiv, de primire de foloase necuvenite.

Potrivit anchetatorilor, Enel Distribuţie Muntenia a aplicat dubla taxare pentru certificatele verzi pe facturile sutelor de mii de abonaţi care au plătit, astfel, facturi încărcate.

Situaţia a fost descoperită de ANRE, care a impus distribuitorului de electricitate ca sancţiune reducerea tarifelor cu 6%, dar vicepreşedintele instituţiei, Claudiu Dumbrăveanu, a intervenit pentru reducerea sancţiunilor la 1,3%.

În schimb, el a primit de la directorul Enel, Florin Gugu, un contract în favoarea firmei Electro Alfa Internaţional, al cărei asociat este omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru.

Într-un comunicat remis, vineri, presei, ANRE precizează că tarifele la electricitate aprobate pentru Enel respectă legislaţia şi nu favorizează niciun operator sau companie din acest sector. 

Guvernul "va lua măsuri"

Premierul Victor Ponta consideră că trebuie să existe o răspundere personală dacă la Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Domeniul Energiei a fost încălcată legea, transmite redactorul nostru Angela Matei.

Prim ministrul a precizat că guvernul va lua măsurile care se impun în momentul în care va primi concluziile anchetei.

"Atâta timp cât s-au încălcat legi importante şi atâta timp cât au fost încărcate facturi, trebuie să existe o rspundere personală a celor care au încălcat legea şi măsuri pentru ca în viitor asemenea situaţii să fie evitate.

"Din punctul de vedere al Guvernului, imediat ce avem nişte concluzii despre modul în care s-a încălcat legea putem să luăm mai departe măsuri ca să evitm pe viitor ca ceea ce spuneţi dumneavoastră că s-a întâmplat să nu mai fie posibil", a declarat Victor Ponta.  


Etichete ANREEnelenergieelectricitatetaxarecertificate verzifacturitarifDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live