Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Noiembrie 2013
Vizualizari: 2004
Comentează add

"Ţările Nordice sunt extrem de onorate să se afle în acest an alături de Gaudeamus în postura de invitat de onoare", a declarat ambasadorul Anders Bengtcén.(UPDATES)

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură începe azi Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură începe azi - Conține audio

radiojurnal

Târgul Gaudeamus. Foto: facebook.com/Gaudeamus.

Târgul internaţional de carte "Gaudeamus-Carte de Învăţătură" organizat de Radio România a fost deschis oficial miercuri la pavilionul Romexpo din Bucureşti.

UPDATE 8: La standul Ţărilor Nordice vor fi organizate o serie de prezentări, care vor avea ca temă centrală literatura pentru copii şi în special modalităţile de promovare a lecturii în rândul acestora.

Ambasadorul Anders Bengtcén a anunţat că vor fi prezentări despre percepţia literaturii pentru copii, despre tendinţele în literatura nordică pentru copii precum şi ateliere de reciclare creativă.

UPDATE 7: Participarea Ţărilor Nordice la Târgul Gaudeamus va cuprinde lansări de carte, 10 scriitori din ţările nordice vor fi prezenţi la târg şi vor fi lansate cu acest prilej 9 volume.

Publicul din România va avea ocazia să discute în mod direct cu autorii despre creaţiile acestora, a completat preşedintele de onoare al ediţiei, ambasadorul Anders Bengtcén.

UPDATE 6: "Deşi limbile nordice nu sunt vorbite de atât de mulţi oameni, literatura care vine din aceste ţări reuşeşte să atragă atenţia unor cititori numeroşi din întreaga lume", a mai spus ambasadorul Suediei în România, Anders Bengtcén.

UPDATE 5: "Ţările Nordice sunt extrem de onorate să se afle în acest an alături de Gaudeamus în postura de invitat de onoare", a spus preşedintele de onoare al ediţiei din acest an a Târgului, ambasadorul Suediei în România, Anders Bengtcén.

UPDATE 4: "Această a 20-a ediţie înseamna un moment de bilanţ, este al 78-lea târg din seria târgurilor Gaudeamus.

"Peste 2 milioane de vizitatori au vizitat târgurile Gaudeamus", a afirmat Vladimir Epstein, directorul executiv al Târgului Gaudeamus.

UPDATE 3: Gaudeamus este cel mai important eveniment de carte din România, a spus ministrul educaţiei Remus Pricopie, prezent la deschiderea evenimentului.

UPDATE 2: Premiul Goncourt România se va decerna duminică în cadrul Târgului Gaudeamus Carte de Învăţătură, a spus Directorul General al Societăţii Române de Radiodifuziune.

UPDATE 1: Radio România este singura medie publică din Europa care susţine un astfel de eveniment, a spus în deschiderea evenimentului, Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de învăţătură începe miercuri la Romexpo organizat de Radio România.

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, organizat de Radio România şi aflat la cea de a 20-a ediţie se desfaşoară până duminică la Pavilionul Central Romexpo.

Deschiderea oficială va avea loc la ora 12.00 şi va fi transmisă în direct la Radio România Actualităţi şi Radio România Cultural.

Invitatul de onoare al ediţiei 2013 este Grupul ţărilor nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

Cei care vor vizita târgul vor găsi anul acesta alaturi de numeroasele lansări de carte în prezenţa autorilor, expozitii, concursuri de lectura, dar şi Salonul de carte pentru Copii şi salonul Naţional de Inventică şi creaţie ştiinţifică pentru tineret.

A 20-a ediţie a evenimentului se remarcă şi printr-o deschidere internaţională fără precedent afirmă Vladimir Epstein, directorul executiv al târgului.

"Trebuie să ne scoatem pălăria faţă de editorii din România şi oaspeţii din străinătate. Asistăm la un record în ceea ce priveşte participarea editurilor străine, grupate sub semnul Grupul ţărilor nordice", a afirmat Vladimir Epstein.

Audio: Directorul executiv al târgului, Vladimir Epstein.

Susţinerea culturii scrise de către un post public de radio e unică în lume spune Ovidiu Miculescu, preşedinte - director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

"Târgul Gaudeamus este în primele 10 târguri de carte din Europa, este un gest de cultură pe care Radio România îl face, pentru că într-o lume în care Internetul, online-ul, suporturile alternative pentru carte sunt într-o dezvoltare extrem de dinamică, iată că reuşim să menţinem cartea acolo unde îi este locul", a spus Ovidiu Miculescu, preşedinte - director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Audio: Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Preşedintele de onoare al ediţiei din acest an a Târgului, ambasadorul Suediei în România, Excelenţa Sa Anders Bengtcén, a vorbit despre importanţa evenimentului la Radio România Actualităţi.

Audio: Invitat la Apel Matinal (RRA) ambasadorul Suediei la Bucureşti, Anders Bengtcén.

Acoperind integral cei 14.000 de metri pătraţi ai pavilionului, Gaudeamus, cel mai longeviv târg de carte din România, propune mii de titluri de pe piaţa românească şi internaţională, un program bogat de evenimente şi alte surprize ale marilor edituri.

Până duminică peste 600 de evenimente editoriale şi expoziţionale, propuse de aproximativ 400 de expozanţi se vor desfăşura în cadrul târgului.

Târgul poate fi vizitat de astăzi şi până vineri între orele 11.00 şi 20.00, iar sâmbătă şi duminică, între 10.00 şi 20.00.

Un bilet de intrare costă 5 lei, iar un abonament 10 lei.

De acces gratuit beneficiază preşcolarii, profesioniştii cărţii, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi grupurile organizate.


Etichete Exclusiv OnlineGaudeamus 20târgcarteRadio RomâniaculturăRomexpoOvidiu MiculescuVladimir Epsteinstorify

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live