Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

23 Noiembrie 2020
Vizualizari: 344
Comentează add

Târgul Gaudeamus Radio România s-a încheiat

mihaela-helmis

Târgul de carte Gaudeamus Radio România s-a încheiat de aseară. Timp de 7 zile, evenimentul organizat exclusiv online a pus la dispoziția celor 50.000 de utilizatori unici care au vizitat standurile virtuale peste 200 de manifestări culturale.

Înregistrările sunt în continuare disponibile pe site-ul gaudeamus.ro.

Redactorul nostru Mihaela Helmis a aflat de la Connie Chifor, coordonatoarea echipei Gaudeamus Radio România, cum s-a încheiat a 27-a ediție a Târgului.


Reporter: O ediţie organizată eroic și de mare probitate, spunea încă de la începutul acestui târg atipic președintele său de onoare, marele scriitor Norman Manea. Cred că a fost mai mult decât atât pentru organizatori. Cum a fost așadar?


Connie Chifor: A fost un test. Cred că, odată cu această ediţie, am demonstrat că Gaudeamus Radio România rămâne o forţă, indiferent de condiţiile în care se întâmplă. A fost un joc, un joc între noi şi cei care ne urmăresc pe pagina de Facebook şi a fost o mare plăcere să dăm premiile. Aş vrea să remarc în mod special promptitudinea și căldura cu care ne-au răspuns editorii, care au acceptat și ei provocarea, au acceptat să ascundem indiciile în standurile lor.


Reporter: Câți urmăritori unici numărăm până la finalul acestei ediții?


Connie Chifor: Au fost peste 50.000 de vizitatori. E greu totuși să cuantificăm corect, pentru că sunt convinsă că au fost nenumărați vizitatori și pe site-ul elefant.ro, partenerul principal al acestei ediții, pentru că și acolo au fost găzduite foarte multe standuri ale editurilor. Și iarăși vom afla cu ceva întârziere, probabil, și câți vizitatori am avut dintre cei care au preferat să meargă direct pe site-urile editurilor participante, știind că acelea participă la Gaudeamus. E o cuantificare mai greu de realizat în aceste zile, dar suntem convinși, din ecourile pe care le avem până acum, că această ediție a fost cu adevărat un succes.


Realizator: Cea mai râvnită carte a ediţiei a fost desemnat volumul intitulat "Iartă-mă că te-am iubit", de Ela E.H., publicată de Editura Creator. Proiectul "Vreau o școală ideală" organizat de aceeași echipă Gaudeamus continuă. Voturile să vor acorda de public, dar și de către editori pe parcursul acestei săptămâni.

(RS)


Etichete Târgul Gaudeamus Radio Românianorman manea(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live