Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Aprilie 2015
Vizualizari: 1267
Comentează add

Târgul de carte Gaudeamus şi-a deschis porţile la Cluj Napoca şi poate fi vizitat, în Piaţa Unirii, până sâmbătă între orele 10:00 - 20:00 şi duminică între orele 10:00 şi 15:00.

Târgul de carte Gaudeamus şi-a deschis porţile la Cluj-Napoca

radiojurnal

Foto: Radio Romania.

Caravana "Gaudeamus" a ajuns la Cluj-Napoca, locul unde s-a născut ideea târgului de carte itinerant, organizat de Radio România.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost prezent la deschiderea oficială şi a declarat, că Târgul de Carte este unul din cele mai importante evenimente culturale ale oraşului.

"Importanţa pe care noi, ca autorităţi, o acordăm târgului şi cărţii în general, este modul în care am abordat acest târg să aibă loc în centrul oraşului, locul care reprezintă cu adevărat dimensiunea multiculturală, culturală şi universitară a oraşului. Sutem capitală europeană a tineretului şi pergătim depunerea candidaturii pentru statutul de capitală culturală europeană în 2021", a spus Emil Boc.

Poetul Adrian Popescu este preşedintele de onoare al celei de-a 16-a ediţii a Târgului de Carte "Gaudeamus" - organizat de Radio România - prin Centrul Cultural Media şi Radio Cluj - unde veţi găsi cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, titlurile în vogă din ultima perioadă, pachete promoţionale şi reduceri.

"Această idee de caravană Gaudeamus s-a născut odată cu Clujul. De aici am plecat şi, apoi, am făcut o primă ediţie la Cluj, mi-am zis nu se poate un oraş ca şi Clujul să fie lipsit de un târg de carte, iar apoi ideea de caravană s-a născut în felul ăsta şi a urmat Craiova, Târgu-Mureş, Sibiu, Timişoara, Constanţa, litoral şi aşa mai departe", a explicat directorul onofic al târgului, Vladimir Epstein.

Târgul de carte Gaudeamus poate fi vizitat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, până sâmbătă între orele 10:00 - 20:00, iar duminică între orele 10:00 şi 15:00.

Intrarea este liberă - transmite de la Radio România Cluj, Oana Cristea Grigorescu. 


Etichete ştiri nord-vestCluj NapocaCaravana GaudeamusRadio RomaniaCentrul Cultural MediaRadio Clujexpozanţipoetul Adrian PopescuVladimir EpsteinEmil Boc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live