Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

23 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1977
Comentează add

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a participat la lansarea unui volum cu discursurile marelui om politic liberal Ion I. C. Brătianu.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România (VIDEO) Târgul de Carte Gaudeamus Radio România (VIDEO) - Conține video

angela-cerven

Foto: facebook.com/radioromania.gaudeamus/.

UPDATE: Interes deosebit pentru Târgul Gaudeamus, organizat de Radio România, la complexul Romexpo. Deși vremea e urâtă în București, numeroși iubitor de carţi sunt la târg - ne-au transmisă reporterii noștri - iar spațiile dintre standuri, deși mai largi la ediția din acest an, sunt pline de vizitatori.

Printre ei, astăzi, premierul Ludovic Orban, care a participat la lansarea unui volum cu discursurile marelui om politic liberal Ion I. C. Brătianu.


Cu puțin timp în urmă Editura Casa Radio a lansat audio-bookul "Urechea vobitoare", care conţine poeme rostite de autor, poetul optzecist Ion Stratan, decedat în urmă cu 14 ani, dar şi de scriitorul Călin Andrei Mihăilescu, cel care a îngrijit ediţia:


Călin Andrei Mihăilescu: Am avut înregistrări la Casa Radio, mă rog, la radioul Cultural, între '92 şi '97. Am reuşit să salvăm cam 50 de texte de ale lui citite. Este un document important. Nino Stratan este un poet care trebuie, într-adevăr, recuperat şi cunoscut mult mai bine, unul din corifeii generaţiei '80. Era un om de un imens umor şi un adevărat suferind care împletea tragedia şi umorul într-o formă unică.

---Știrea inițială---

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, care se defăşoară la Romexpo, în Capitală, a ajuns la penultima zi.

Ce evenimente sunt în desfăşurare şi ce anume mai figurează în programul zilei, aflăm de la reporterul RRA Angela Cerven.

Reporter: La această oră este în desfăşurare lansarea audiobook-ului "Urechea vorbitoare. Poeme rostite la radio", care cuprinde înregistrări realizate de Ion Stratan între anii 1992 şi 1997.

Vor urma "Invitaţi de nota 10: olimpicii României", lansarea cărţilor "Homeric" de Doina Ruşti, şi "Caragiale e de vină. Despre tandreţe. Teatru vag" de Matei Vişniec.

Aflat în târg, scriitorul Matei Vişniec i-a vorbit colegei noastre Alla Stâncaru Luncă despre importanţa târgului.


Matei Vişniec: "Este un moment important al anului şi un moment important al întâlnirii cititorilor cu scriitorii. Este una dintre cele mai importante manifestări culturale în decursul unui an la Bucureşti, deja că sunt lansate cărţi noi, dar întâlnirile pe care aici târgul le organizează cu scriitorii şi traducătorii sunt, iarăşi, absolut fundamentale. Observ afluenţa de public şi faptul că în continuare cartea nu a pierdut partida în faţa industriei de divertisment, care vine puternic din urmă şi care este o ameninţare pentru creierele copiilor şi în general ale oamenilor".


Realizator: Târgul de Carte Gaudeamus Radio România îşi aşteaptă vizitatorii până mâine, între orele 10:00 şi 20:00.

VIDEO: Facebook.com/radioromania.gaudeamus/.


Etichete Târgul de Carte Gaudeamus Radio România,romexpobucuresticartiedituriaudiobookmatei visniecpremierul Ludovic Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live