Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Mai 2022
Vizualizari: 236
Comentează add

Sute de persoane au fost ieri, în prima zi, la Târgul de Carte 'Gaudeamus' Radio România, de la Timişoara.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, la Timișoara

radiojurnal

Foto: Arhivă/ Alexandru Dolea.

Sute de persoane au fost ieri, în prima zi, la Târgul de Carte 'Gaudeamus' Radio România, de la Timişoara. Editurile participante au pregătit pentru vizitatori mii de titluri, lansări de carte şi activităţi culturale.

Toate au loc, până duminică, în Piaţa Libertăţii, din oraş, între orele 10:00 şi 21:00, iar accesul este gratuit. Mai multe detalii are Loredana de Mayo, de la Radio România Timișoara:


Reporter: Oferta bogată și prețurile promoționale i-au determinat pe timișoreni să vină în număr mare în pavilioanele pline cu cărți. Şi cum Gaudeamus înseamnă să ne bucurăm, tocmai asta ne îndeamnă să facem președintele de onoare al Târgului de carte Radio România, managerul Operei Române Naționale din Timișoara, Cristian Rudic:


Cristian Rudic: Eu vin din altă lume, vin din lumea muzicii, dar, în general, oamenii care citesc sunt și muzicofili. Să ne bucurăm că e ieşîm din pandemie şî cu carte. Vine concediul și este pentru unii poate unica vreme de a citi cărţi. De când există povești, ne îmbogăţesc spiritual și poate că avem nevoie mai mult decât oricând de această îmbogățire.


Reporter: La Gaudeamus se strâng cărți și pentru comunitatea de aromâni din Albania în cadrul campaniei Radio Timișoara 'Badea Cârțan - Ai carte, ai parte". Ţinta este de o mie de volume, care vor fi trimise Fundației ''Nicolae Iorga' din Saranda astfel că oricine vrea să doneze cărți în limba română este așteptat să le aducă până duminică la cortul din Piața Libertății.


Mihai Anghel, managerul Radio Timişoara: Alături de Gaudeamus este și tradiționalul proiect "Cărțile se întorc acasă', care va avea ca beneficiar comunitatea aromână din Albania și să spunem că acest târg este considerat și ca un preambul la acel ce va avea loc anul viitor, când sperăm să fim și noi o nestemată în salba ce va cuprinde Timișoara, capitală culturală europeană.


Reporter: Editurile prezente la Timișoara au anunțat că, la finalul Târgului Gaudeamus Radio România, vor dona şi ele cărți în cadrul acestei campanii.


Etichete gaudeamuscarteradio romaniatimisoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live