Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Noiembrie 2020
Vizualizari: 435
Comentează add

Târgul de Carte "Gaudeamus" Radio România, în format online.

Târgul de Carte "Gaudeamus" Radio România, în format online

florin-lepadatu

 

De luni se deschide în format integral online cea de-a 27-a ediție a Târgului de Carte "Gaudeamus" organizat de Radio România.

Timp de o săptămână vor putea fi accesate standurile virtuale ale participanților, iar cititorii vor putea achiziționa online cărțile preferate.

Reporter: Mihaela Helmis - "Peste 100 de companii, printre care se numără cele mai prestigioase edituri din România, distribuitori de carte românească și străină, muzică și jocuri educative, se vor regăsi pe noul website www.gaudeamus.ro, în secțiunea "Catalog", cu pagini de prezentare individuale dedicate acestei ediții - o invitație pentru toți cei care, în alte condiții, ar fi căutat să ajungă în aceste zile la Romexpo.

Marele scriitor Norman Manea, propus în mai multe rânduri, din partea mai multor țări, la Premiul Nobel pentru Literatură, a acceptat să fie președintele de onoare al ediției cu numărul 27 a Târgului, organizat încă din 1994 de Radio România, o iniţiativă de mare probitate şi de mare curaj.

Norman Manea: "În această stare de tensiune în care toată lumea trăieşte, promovarea încăpăţânată a culturii este un gest foarte lăudabil, şi m-am bucurat că organizatorii s-au gândit la un exilat, ca mine, care, după cum se ştie, este totuşi foarte legat, foarte ancorat cu ţara sa, cu limba sa, pe care o consideră patria sa."

Prima prezentare pe site va veni de la Curtea Veche, iar a doua, de la ora 10:30, de la Editura Universității din București."


Etichete gaudeamus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live