Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

21 Februarie 2018
Vizualizari: 1558
Comentează add

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) inaugurează astăzi cel mai performant centrul integrat de medicină nucleară din Europa.

SUUMC inaugurează cel mai performant centru de medicină nucleară din Europa

radu-dobritoiu

Foto: MApN.

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” (SUUMC) inaugurează astăzi Centrul integrat de medicină nucleară. În acest moment este cel mai performant centru în depistarea afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice din Europa, potrivit unui comunicat al MApN. Inaugurarea va avea loc la ora 11, în prezenţa ministrului apărării naţionale Mihai Fifor.

Proiectul, implementat de conducerea SUUMC, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, a avut ca obiectiv dezvoltarea unei infrastructuri medicale unitare, prin asocierea unitară a investigaţiilor PET CT cu SPECT CT, capabilă să asigure servicii de diagnostic de înaltă specialitate şi performanţă, la standarde europene de calitate, siguranţă şi securitate a pacientului.

Construcţia şi dotarea Centrului integrat de medicină nucleară au presupus alocarea de fonduri substanţiale, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la suma de 4.368.006,86 euro cu TVA, în care au fost prevăzute şi costurile necesare programelor de pregătire şi supra-specializare a personalului medical implicat.

La acest moment au fost finalizate toate procedurile necesare pentru începerea activităţii medicale de diagnostic, în sensul că au fost obţinute avizele de specialitate de la Direcţia de Sănătate Publică şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

De serviciile medicale oferite de investigaţia SPECT CT vor beneficia toţi asiguraţii din sistemul public de sănătate, urmând ca, ulterior includerii SUUMC în Subprogramul de monitorizare a evoluţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice prin PET CT, derulat în cadrul Programului Naţional de Oncologie, să fie decontată şi această investigaţie. Menţionăm că unitatea noastră a înaintat documentaţia necesară pentru includerea PET CT-ului în lista serviciilor medicale oferite de SUUMC şi decontate de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.
 


Etichete SUUMCcentru integrat de medicină nuclearăafectiuni oncologice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live