Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

25 Aprilie 2013
Vizualizari: 1731
Comentează add

Bilanţul prăbuşirii unui imobil în Bangladesh, în care se aflau sediile unor ateliere de confecţii a ajuns la 200 de morţi şi aproximativ 1.000 de răniţi.

Sute de morţi după prăbuşirea unei clădiri din Bangladesh Sute de morţi după prăbuşirea unei clădiri din Bangladesh - Conține video

sorin-solomon

Sute de morţi după prăbuşirea unei clădiri din Bangladesh. Foto: Reuters.

Bilanţul prăbuşirii unui imobil, miercuri, în Bangladesh, în care se aflau sediile unor ateliere de confecţii, cel mai grav accident industrial din istoria ţării, a ajuns la 200 de morţi şi aproximativ 1.000 de răniţi, a anunţat joi şeful adjunct al poliţiei din districtul Dacca, relatează AFP.
   
Masud Hossain a precizat că mii de persoane, unele fluturând fotografii ale rudelor, se aflau la locul tragediei în aşteptarea unor veşti despre persoanele care sunt în continuare date dispărute.

Un bilanţ precedent anunţa 175 de morţi.

Angajaţii serviciilor de urgenţă lucrează împreună cu voluntari pentru a elibera eventualii supravieţuitori care mai sunt prinşi sub dărâmături.

Oficiali din poliţie afirmă că proprietarii fabricii au ignorat avertizările făcute de autorităţi să nu permită accesul muncitorilor în clădire.

VIDEO: Sute de morţi după prăbuşirea unei clădiri din Bangladesh. Sursa: Reuters.

Conform lui Tessel Pauli, o purtătoare de cuvânt a Clean Clothes Campaign, o asociaţie de apărare a muncitorilor în industria textilă cu sediul la Amsterdam, acest accident este "simptomatic" pentru problemele din acest sector în Bangladesh.

Industria textilă din Bangladesh este a doua cea mai importantă din lume.

Dar acest sector este periodic acuzat că nu respectă normele de securitate.

În noiembrie 2012, un incendiu produs într-o fabrică de textile a provocat moartea a 111 persoane la periferia Dacca, cel mai grav astfel de incident din industria textilă a ţării.


Etichete BangladeshmorţimuncitoriDaccaBangladesh

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live