Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Februarie 2015
Vizualizari: 1393
Comentează add

Un grup internaţional de hackeri a furat sute de milioane de dolari din peste o sută de bănci, a anunţat compania de securitate informatică Kaspersky, citată de Agerpres.

Sute de milioane de dolari, furate de hackeri

radiojurnal

Foto: captură youtube.com.

Un grup multinaţional de hackeri a reuşit să sustragă, sute de milioane de dolari din conturile a 100 de instituiţii financiare din întreaga lume, a anunţat compania de securitate informatică Kaspersky, citată de Agerpres.

Experţii Kaspersky, spun că grupul de hackeri a urmărit comportamentul pe internet al angajatilor băncilor, după care i-a selectat pe cei care erau cei mai predispuşi să deschidă email-uri de la autori necunoscuţi.

Apoi piraţii informatici au utilizat email-uri compuse cu atenţie dar care conţineau şi fişiere ce le-au permis accesul la reţeaua internă şi la sistemul de supraveghere video al băncilor.

În alte cazuri grupul de hackeri a preluat controlul de la distanţă asupra unor bancomate şi le-a programat să elibereze numerar la o dată prestabilită, când un complice aştepta să colecteze banii.

Kaspersky precizează că lucrează cu Interpol şi autorităţi din mai multe ţări pentru a încerca să-i descopere pe membrii acestui grup, care ar include hackeri din Europa, Rusia, Ucraina şi China. 


Etichete Kasperskyhackerifurtdolaribăncimalwaresecuritateinformaticăbancomatebani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live