Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Octombrie 2014
Vizualizari: 1198
Comentează add

Anul acesta, credincioşii se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, care vor fi aduse special pentru această sărbătoare.

"Sute de mii de credincioși", la moaștele Sfintei Parascheva

radiojurnal

Foto: Arhivă/Remus Rădulescu.

Potrivit BOR, sute de mii de oameni sunt aşteptaţi în aceste zile la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse într-un baldachin special amenajat în Curtea Catedralei Mitropolitane.

Anul acesta, credincioşii se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, care vor fi aduse special pentru această sărbătoare, după cum a declarat pentru Radio România Iaşi Constantin Sturzu - preot consilier la Catedrala Mitropolitană.

"Anul acesta, având în vedere că s-au împlinit 300 de ani de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni, pe 15 august 1714, la Iaşi vor fi aduse de la Bucureşti şi de la Biserica Sfântu Gheorghe Nou, cu binecuvântarea Prefericitului Părinte Patriarh Daniel, o parte din sfintele moaşte ale Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu.

"Acestea vor ajunge cu cel puţin o zi înainte de ziua hramului, deci pe 13 octombrie ele vor fi deja oferite spre închinare pelerinilor. În acest an, într-adevăr, ca şi în alţi ani, oferim două iconiţe, una înfăţişându-o pe Sfânta Parascheva şi una înfăţişându-i pe Sfinţii Martiri Brâncoveni", a declarat Constantin Sturzu.

Peste 1.000 de jandarmi şi poliţişti asigură acolo ordinea pe timpul pelerinajului la moaştele Sfintei Parascheva şi pe parcursul celor cinci zile de concerte, spectacole şi târguri din cadrul Zilelor Municipiului, organizate anual în preajma acestei sărbători, din data de 14 octombrie.

Noaptea trecută, o femeie de 61 de ani a făcut un stop cardio-respirator şi a murit aşteptând la rândul format deja din câteva sute de pelerini.


Etichete Ştiri Nord-EstIaşiSfânta ParschevapelerinihramliturghieslujbătrenuriCFRmoaște

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live