Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Decembrie 2018
Vizualizari: 484
Comentează add

Sute de localităţi din ţară, din mai multe judeţe, au rămas fără curent electric din cauza vremii, în special după ce copacii încărcaţi cu zăpadă au căzut peste liniile electrice.

Sute de localităţi din ţară au rămas fără curent electric

florin-lepadatu

 

Sute de localităţi din ţară, din mai multe judeţe, au rămas fără curent electric din cauza vremii, în special după ce copacii încărcaţi cu zăpadă au căzut peste liniile electrice.

Echipele de interveţie au reuşit să rezolve unele probleme, dar încă mai sunt oameni fără electricitate.

În judeţul Arad, peste 13.000 de persoane sunt în această situaţie, după cum transmite corespondentul RRA, Ioan Suciu: "În judeţul Arad, în cursul nopţii, mai erau nealimentate 21 de linii electrice aeriene de medie tensiune, parţial fiind afectate 30 de localităţi cu peste 13.000 de abonaţi.

În teren, echipele de intervenţie ale Enel Distribuţie Banat şi ale contractorilor au intervenit pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Intervenţiile au fost îngreunate de condiţiile meteo severe, de circulaţia rutieră dificilă şi de necesitatea îndepărtării crengilor şi a copacilor rupţi.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Spitalul din Sebeş a fost alimentat cu un grup electrogen pus la dispoziţie de către Enel, iar căminul de bătrâni de la Vărădia de Mureş de un grup electrogen al ISU Arad."

Unul dintre oraşele care au rămas fără energie electrică a fost Lugoj, unde azi-noapte au patrulat mai mulţi jandarmi pe străzi pentru a se asigura că nu sunt probleme.

Tot în Timiş, a fost afectat şi un spital, cel din Făget, care a recurs la generatorul propriu.

În această localitate au fost aduse generatoare şi din judeţele învecinate.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a spus duminică seară la un post de televiziune că prioritatea autorităţilor este să asigure alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.


Etichete Vremeintemperiiviscol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live