Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

20 Iunie 2016
Vizualizari: 1963
Comentează add

Ploaia torențială căzută aseară în Valea Jiului a generat scurgeri pe versanți ce au inundat sute de apartamente, case și gospodării din Petroșani, Petrila, Lupeni și Aninoasa.

Sute de apartamente, case si gospodarii au fost inundate in Valea Jiului

ilie-pintea

Ploaia torențială căzută aseară în Valea Jiului a generat scurgeri pe versanți ce au inundat sute de apartamente, case și gospodării din Petroșani, Petrila, Lupeni și Aninoasa. Foto: Ilie Pintea.

Ploaia torențială căzută aseară în Valea Jiului a generat scurgeri pe versanți ce au inundat sute de apartamente, case și gospodării din Petroșani, Petrila, Lupeni și Aninoasa. Potrivit datelor furnizate de ISU Hunedoara, într-o singură oră și jumătate au fost preluate la numărul unic de urgență 112 aproximativ 200 de apeluri ale locuitorilor din Valea Jiului.

În zona calamitată au fost mobilizați aproape 200 de pompieri ai Detașamentelor Petroșani, Deva, Hunedoara și Orăștie precum și ai Secției Ilia.Cea mai gravă situație a fost semnalată la Petroșani, unde întregul cartier Aeroport,  aflat într-o zonă mai joasă, a fost inundat, nivelul acesteia ajungând la etajul I al imobilelor. De aici au fost evacuate 60 de persoane, printre care o femeie însărcinată, iar două persoane au fost transportate la spital cu hipotermie.

Bilanțul provizoriu al inundațiilor arată  că ploaia torențială, care nu a putut fi preluată de sistemele de canalizare, a afectat 30 de blocuri și 300 de gospodării, majoritatea din Petroșani și Lupeni. De asemenea, subsolul Spitalului Petroșani și casa liftului au fost inundate. De asemenea, DN 66, la intrarea în Petroșani, a fost blocat timp de aproximativ 3 ore din cauza aluviunilor și torenților.

Pentru eficientizarea și dinamizarea operațiunilor de evacuare a apei, inspectorul general al I.G.S.U., general de brigadă Ovidiu Vasilică a dispus dislocarea, în sprijinul pompierilor hunedoreni, a 100 de pompieri de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Timiș, Caraș, Gorj, Sibiu și Alba. În operațiuni au fost implicați, de asemenea, 30 de polițiști, 10 jandarmi și membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, care au acționat cu două bărci, 24 motopompe și 14 autospeciale.


Etichete hunedoarainundatiivalea jiuluipetrosaniPetrilaLupeniAninoasa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live