Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Zugravu

13 Octombrie 2015
Vizualizari: 925
Comentează add

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, acuză Moscova că, prin sprijinirea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, contribuie la prelungirea conflictului din Siria.

Susţinerea regimului al-Assad "prelungeşte conflictul în Siria"

alexandru-zugravu

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: rador.ro.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, acuză Moscova că, prin sprijinirea preşedintelui sirian Bashar al-Assad, contribuie la prelungirea conflictului din Siria.

Stoltenberg se pronunţă în favoarea unei reglementări politice, ca şi emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, care a sosit aseară la Moscova, de care se va deplasa la Washington.

Moscova susţine că bombardamentele sale aeriene vizează cu prioritate poziţiile grupării jihadiste Statul Islamic. Însă, potrivit occidentalilor, majoritatea raidurilor aviaţiei ruse se concentrează pe zone unde militanţii ultraradicali sunt absenţi.

Rusia trebuie să lupte împotriva Statului Islamic, nu să ajute regimul Assad - a declarat Stoltenberg într-o intervenţie în faţa parlamentarilor NATO, reuniţi la Stavanger, Norvegia.

Secretarul general al Alianţei pledează pentru o reglementare politică a conflictului sirian, care să implice şi Moscova şi Teheranul, ambele sprijinitoare active ale lui Assad.

În condiţiile în care Rusia îşi înteţeşte atacurile aeriene, emisarul Naţiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, constata azi, într-o conferinţă de presă la Geneva, că această intervenţie militară a introdus o nouă dinamică.

După cum a anunţat, după discuţiile de la Moscova de Mistura va pleca imediat la Washington, convins de necesitatea urgentă a unui aranjament între Rusia şi Statele Unite.

Combaterea grupărilor teroriste este o prioritate, dar ea nu poate reuşi decât printr-un proces politic paralel - a declarat emisarul ONU, citat de France Presse.

Pentru a se ajunge la pace, trebuie create grupuri de contact şi el, deocamdată, a instituit patru grupuri tematice de lucru între facţiunile siriene, în vederea relansării negocierilor. 


Etichete SiriaRusiaISISbombardamenterebeliofensivă militară terestră a armatei sirieneregimul Bashar al -Assadsecretarul general al NATOJens Stoltenberg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live