Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Florescu

31 Octombrie 2011
Vizualizari: 1191
Comentează add

Locuitorii oraşului Tawargha sunt ameninţaţi de miliţiile din oraşul Misrata din cauza presupusului lor devotament faţă de Muammar Gaddafi, potrivit BBC.

Supuşii lui Muammar Gaddafi, "terorizaţi de miliţia libiană"

iulia-florescu

Miliţia libiană. Foto: Reuters.

Organizaţia pentru drepturile omului Humans Rights Watch a acuzat miliţiile loiale noului guvern din Libia că au terorizat locuitorii din Tawargha din cauza loialităţii pe care încă i-o arată colonelului Muammar  Gaddafi.

Oraşul Tawargha, care în trecut avea 30.000 de locuitori, a fost părăsit, au declarat reprezentanţi ai Humans Rights Watch, potrivit BBC.

Porţiuni din oraş au fost jefuite şi arse, iar locuitorii au fost goniţi.

Humans Rights Watch a declarat că a primit raportări referitoare la miliţiile din Misrata care au împuşcat rezidenţi neînarmaţi din oraşul Tawargha, au făcut arestări arbitrare şi au aplicat lovituri, care în unele cazuri au fost fatale.

Consiliul Naţional de Tranziţie de la guvernare a declarat că a ordonat trupelor să nu recurgă la astfel de acte şi că va investiga orice raportare în acest sens.

"Suntem într-un echilibru perfect. Se va începe o investigaţie pentru a depista orice lucru în afara legii," a declarat ministrul apărării, Fawzi Abu Katif.

Miliţiile îi acuză pe supuşii credincioşi lui Muammar Gaddafi din Tawargha de comiterea de atrocităţi, cum ar fi crime şi violuri, alături de forţele fostului lider libian din Misrata.

Majoritatea locuitorilor oraşului nu sunt libieni arabi, ci urmaşi ai sclavilor africani.

Humans Rights Watch a declarat că rapoartele lor se bazează pe mărturiile a zeci de oameni din întreaga Libie.

"Răzbunarea împotriva oamenilor din Tawargha, indiferent de acuzaţii, subminează obiectivele revoluţiei libiene", a afirmat Sarah Leah Whitson, directorul Humans Rights Watch pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.


Etichete LibiaMuammar GaddafiHumans Rights Watch

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live