Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

15 Mai 2019
Vizualizari: 436
Comentează add

Comisia Europeană propune suplimentarea, în acest an, cu o sută de milioane de euro a fondurilor alocate programelor de cercetare.

Suplimentarea fondurilor alocate programelor de cercetare

amalia-bojescu

Comisia Europeană propune suplimentarea, în acest an, cu o sută de milioane de euro a fondurilor alocate programelor de cercetare.

Sunt vizate mai ales cele din domeniul climei şi cele de mobilitate pentru studenţi.

Banii vor ajunge la programele Orizont 2020 şi Erasmus Plus.

Instituțiile Uniunii Europene au convenit încă din decembrie, anul trecut, asupra majorării bugetului pentru cercetare și pentru mobilitatea studenților.

Din cele o sută de milioane de euro, 80 sunt destinate sprijinirii cercetării în domeniul climei în cadrul programului Orizont 2020.

Restul de 20 de milioane de euro vor sprijini programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în Europa, cunoscut drept Erasmus Plus.

Aceste fonduri suplimentare vor contribui, de asemenea, la crearea de universități europene, o nouă inițiativă a Uniunii Europene care va constitui o piatră de temelie a spațiului european al educației până în 2025.

Până în 2021, Uniunea Europeană își propune să înființeze 12 universități europene care să le permită studenților să obțină o diplomă prin combinarea studiilor în mai multe țări din spațiul comunitar.

Propunerea Comisiei are nevoie de aprobarea parlamentului și a Consiliului.


Etichete fonduricercetareue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live