Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

27 Octombrie 2021
Vizualizari: 316
Comentează add

Marea Britanie va fi gazda summitului, care urmărește să obțină angajamente ferme din partea statelor participante privind reducerea emisiilor de carbon.

Summit pe tema crizei climatice, găzduit de Marea Britanie

aura-neag-londra

  Foto: Arhivă.

Cu câteva zile înainte de summitul ONU pe tema crizei climatice la care vor participa șefi de stat și de guvern, premierul Boris Johnson spune că este îngrijorat că totul ar putea merge în direcția greșită.

Marea Britanie va fi gazda summitului, care urmărește să obțină angajamente ferme din partea statelor participante privind reducerea emisiilor de carbon. Aura Neag relatează din Londra.


Reporter: COP26, summitul ONU privind criza climatică ce începe în doar câteva zile la Glasgow, este considerat ultima șansă de a opri încălzirea accelerată a planetei. Ultimul deceniu a fost cel mai călduros din istorie.

Creșterea temperaturilor este pusă pe seama poluării ce rezultă din folosirea cărbunelui, a gazului sau a benzinei și motorinei, denumiți carburanți fosili. Mulți lideri politici ezită însă să angajeze țările lor să elimine aceste forme de energie din economiile lor.

Președintele Chinei, de exemplu, nici nu va participa la summit. Premierul Boris Johnson, gazda întâlnirii, spune că este îngrijorat: ”Acest summit va fi foarte dificil. Sunt foarte îngrijorat că ar putea merge în direcția greșită, că nu vom putea ajunge la înțelegerile de care avem nevoie.

În acest moment, totul este în balanță. Și totuși cred că poate fi înfăptuit”. Borij Johnson a mai declarat că, în opinia lui, reciclarea plasticului nu funcționează și că soluția este să renunțăm pe cât posibil la plastic.

Asociațiile de mediu l-au criticat intens pe domnul Johnson pentru comentariile lui referitoare la reciclare, amintind că ele contravin propriilor politici guvernamentale.

(RS)


Etichete Summitcriza climaticaMarea Britanie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live