Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 August 2020
Vizualizari: 326
Comentează add

Ptr anumite zone bazinale, precum Prut sau Bârlad, specialiştii aplică un plan de folosire a apei în perioade deficitare cu restricţii temporare din cauza debitelor scăzute.

Suficiente rezerve pt alimentarea cu apă a populaţiei în sistem centralizat

radiojurnal

    Foto: Maria Măndiţă- RRA -arhivă

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) dă asigurări că are suficiente rezerve pentru alimentarea cu apă a populaţiei în sistem centralizat.

Este vorba despre o cantitate de aproape patru miliarde de metri cubi de apă, deţinută în principalele 43 de lacuri de acumulare, potrivit unui comunicat primit la redacţie.

Instituţia precizează, totodată, că pentru anumite zone bazinale, precum Prut, Bârlad, specialiştii aplică un plan special de folosire a apei în perioadele deficitare care stabileşte restricţii temporare din cauza debitelor scăzute.

Pentru astfel de zone, se mai menţionează în comunicat, este important ca oamenii să respecte măsurile ce se impun în astfel de situaţii, cum ar fi limitarea pierderilor de apă, iar în cazul utilizării în regim industrial - sistarea temporară a activităţilor de producţie mai puţin importante.


Etichete dunăredunăreaAdministraţia Naţională Apele Românealimentare cu apă a populaţieisistem centralizat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live