Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Onel

10 Martie 2018
Vizualizari: 1021
Comentează add

Inundaţiile au făcut pagube importante în zeci de localităţi din sudul ţării, unde apa a intrat în mai multe gospodării şi câteva drumuri sunt impracticabile şi la această oră.

Sudul ţării, afectat de inundaţii

dana-onel

Inundaţiile au făcut pagube importante în zeci de localităţi din sudul ţării, unde apa a intrat în mai multe gospodării şi câteva drumuri sunt impracticabile şi la această oră.

De altfel, hidrologii au emis mai multe avertizări pentru depăşirea cotelor de atenţie şi chiar de pericol.

În judeţul Teleorman, grav afectat de inundaţii, circulaţia se desfăşoară acum fără restricţii, după ce porţiuni de carosabil fuseseră acoperite de apă.

Oamenii încearcă să îşi reia activitatea cotidiană, mai ales că apele încep să se retragă treptat.

13 localităţi au fost afectate total. Cinci persoane din localitatea Drăgăneşti - Vlaşca au fost evacuate şi cazate la rude, 15 case avariate, zeci de animale au fost evacuate din gospodării. De asemenea, peste 100 de curţi au fost inundate, circa 500 de fântâni sunt afectate şi sute de hectare de teren agricol şi păşuni sunt acoperite de apă.

Au fost retrase restricţiile de circulaţie pe DN 70, în localitatea Drăgăneşti - Vlaşca, însă se menţine DJ 503 spre Videle.

Autorităţile monitorizează în continuare situaţia hidrologică în zonele afectate şi recomandă cetăţenilor ca în cazul în care au probleme în ceea ce priveştea alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, să apeleze la sprijinul autorităţilor locale.


Etichete Sudul ţăriiinundaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live