Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

1 Iunie 2014
Vizualizari: 1411
Comentează add

Meriam Yahia Ibrahim Ishag a fost condamnată la moarte de o instanţă penală în virtutea legii islamice în vigoare în Sudan, care interzice renunţarea la credinţa musulmană.

Sudaneza condamnată la moarte pentru apostazie "va fi eliberată"

alexandra-coslea

Meriam Yahia Ibrahim Ishag alături de soţul ei. Foto: captură youtube.com 

O sudaneză creştină de 27 de ani condamnată la moarte pentru apostazie va fi eliberată 'în zilele următoare', a anunţat sâmbătă un responsabil din Afacerile Externe, în timp ce acest caz a provocat un scandal în străinătate, potrivit Agerpres.

Născută dintr-un tată musulman, Meriam Yahia Ibrahim Ishag a fost condamnată la moarte pe 15 mai de o instanţă penală în virtutea legii islamice în vigoare în Sudan, care interzice renunţarea la credinţa musulmană. Marţi ea a dat naştere unei fiice în închisoare.

"Femeia va fi eliberată în zilele următoare în conformitate cu procedurile legale luate de sistemul judiciar şi Ministerul Justiţiei", a declarat Abdullah Al-Azraq, un responsabil din ministerul sudanez, contact prin telefon la Londra de AFP.

El nu a oferit explicaţii suplimentare, mai ales dacă acuzaţiile împotriva ei vor fi abandonate.

Cu câteva ore înainte, primul ministru britanic David Cameron a cerut guvernului sudanez să anuleze condamnarea la moarte a tinerei, calificând această pedeapsă "barbară".

La 19 mai, guvernul britanic l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri sudanez la Londra în legătură cu acest caz.

Biciuită pentru "adulter"

Meriam Yahia Ibrahim Ishag, care are de asemenea un băieţel de 20 de luni, a refuzat să renege credinţa creştină în favoarea islamului.

Căsătorită cu un creştin din Sudanul de Sud, ea a fost de asemenea condamnată la 100 de lovituri de bici pentru "adulter".

Potrivit interpretării sudaneze a sharia, legea islamică, o musulmană nu se poate căsători cu un non-musulman şi orice uniune de acest tip este considerată "adulte".

Potrivit Amnesty International, Meriam Yahia Ibrahim Ishag a fost crescută creştină ortodoxă, religia mamei sale, întrucât tatăl ei a fost absent în timpul copilăriei sale.


Etichete SudanKhartoumsudanezăcreştin-ortodoxăAmnesty InternationalMeriam Yahia Ibrahim IshagcondamnaremoarteMarea Britanieadulter

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live