Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

24 Septembrie 2014
Vizualizari: 644
Comentează add

O familie de tineri din Zakopane (Polonia) a investit într-o unitate pentru producerea de sucuri naturale şi produse din fructe.

Succesul fermelor familiale Succesul fermelor familiale - Conține audio

george-nuta

Euranet Plus.

Noua politică agrară a Uniunii Europene acordă o importanţă deosebită fermelor familiale, întreprinderilor mici care prelucrează produse agricole.

Vă prezentăm astăzi o experiență de succes din zona Zakopane, Polonia.

O familie de tineri a investit într-o unitate pentru producerea de sucuri naturale şi produse din fructe.

Audio: Succesul fermelor familiale.

Rezultatele sunt deosebite. Tânărul investitor cap de familie ne-a declarat: „Am început afacerea în 2002, continuând o tradiţie de familie. Avem 10 hectare cultivate cu arbuşti şi pomi fructiferi. Din 2006, producția noastră este certificată ecologic. Producem sucuri, dulcețuri şi derivate din acestea. Avem şi o distilerie iar șlibovița noastră din prune este printre cele mai bune din Polonia. Are 70 de grade. Am folosit credite oferite de Uniunea Europeană pentru tinerii agricultori. Fondurile au fost foarte importante pentru nivelul de acum al producţiei. Au fost importante, dar nu suficiente, aşa că ne gândim să depunem un nou proiect pentru a obţine bani europeni. A produce ecologic este o provocare dar consider că nişa acestor produse oferă condiții bune de dezvoltare şi profit. Nu mă gândesc numai la câştig. Am ambiţia de a demonstra că pot fi competitiv, iar calitatea produselor pe care acum le realizăm ne-a făcut cunoscuți, apreciați şi căutați. Sunt obligat să merg înainte. Consider că şi în România tinerii pot realiza o unitate de producţie asemănătoare. La început, sunt greutăți inerente. Fondurile europene sunt esențiale, iar când lucrurile încep să meargă satisfacțiile sunt mari. Merită încercat.”​


Etichete Europa VerdeEuranet PlusUEfermefamilialesuccesPoloniaZakopaneecologic

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live