Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

21 Aprilie 2022
Vizualizari: 324
Comentează add

Guvernul vrea să adopte în şedinţa aflată în desfăşurare la această oră o schemă de ajutor de stat pentru investitorii care aduc în economie cel puţin un milion de euro.

Subiecte pe agenda de lucru a Guvernului

andrei-serban

  Ședință de guvern a Cabinetului Ciucă. FOTO: gov.ro

Guvernul vrea să adopte în şedinţa aflată în desfăşurare la această oră o schemă de ajutor de stat pentru investitorii care aduc în economie cel puţin un milion de euro şi o alta dedicată fermierilor, în valoare de peste 400 de milioane de lei. Are detalii redactorul RRA Andrei Şerban:


Reporter: Schema de ajutor de stat pentru investitorii cu o cifră de afaceri iniţială de cel puţin un milion de euro are o valoare de 200 de milioane de euro şi este dedicată industriei prelucrătoare, construcţiilor, informaticii şi comunicaţiilor, domeniul HoReCa şi domeniului sănătăţii.

O altă schemă de ajutor de stat este dedicată fermierilor români care au fost afectaţi de pandemia de COVID-19, după cum a anunţat premierul Nicolae Ciucă:


Nicolae Ciucă: Pentru susţinerea fermierilor, astăzi alocăm 450 de milioane de lei, suma de care vor beneficia 95.000 de fermieri care au fost afectaţi de efectele pandemiei de COVID-19. Este un sprijin prin care noi sperăm să contribuim la tot ceea ce înseamnă redresarea agriculturii româneşti, redresarea producţiei în fermele româneşti.


Reporter: Guvernul mai vrea să adopte şi un memorand un prin care anul viitor să fie Anul Ostaşului Necunoscut al României, pentru că în mai 2023 se vor împlini 100 de ani de la ridicarea monumentului dedicat Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol din Bucureşti.
 

Realizator: În deschiderea şedinţei de guvern, premierul Nicolae Ciucă a solicitat autorităţilor sanitare şi pentru protecţia consumatorilor să fie vigilente în această perioadă.

El le-a cerut celor cu atribuţii în domeniu să urmărească ce se întâmplă în piaţă şi să se evite scumpirea produselor căutate pentru sărbătorile de Paşte. În plus, ANSVSA trebuie să se asigure că mărfurile care se găsesc la vânzare sunt sigure pentru consum.

Premierul a mai spus că şi cadrele medicale, poliţiştii, jandarmii şi pompierii vor asigura, ca de fiecare dată, serviciul permanent şi vor interveni dacă va fi cazul.


Etichete sedinta de guvernimprumut de un milion de euronicolae ciucaajutor de statfermierimonumentansvsa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live