Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

SUA trimit bombardiere, rachete şi încă o navă în Orientul mijlociu

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

 Donald Trump. Foto: WhiteHouse.org/ Arhivă.

Statele Unite trimit bombardiere, rachete şi încă o navă de război în Orientul Mijlociu, pe fondul tensiunilor în creştere cu Iranul.
 
Consolidarea militară are loc după ce administraţia de la Washington a anunţat că trupele americane ar putea fi ţinta forţelor iraniene, după cum transmite corespondenta RRA la Washington, Doina Saiciuc.
 
Reporter: Secretarul în exercițiu al apărării, Patrick Shanahan, a ordonant ieri desfășurarea unei baterii de rachetă de aparare Patriot și a unui vas de război amfibiu în Orientul Mijlociu, la numai câteva zile după ce a decis trimiterea în regiune a portavionul USS Abraham Lincoln cu grupul său de luptă aeronavelor, dar și bombardiere B-52, ca parte a operațiunilor Pentagonului, menite să descurajeze potențiale atacul iraniene împotriva trupelor americane din regiune.
 
Vasul amfibiu USS Arlington transportă pușcași marini, elicoptere, vehicule amfibii și avioane care pot fi folosite în asalturi amfibii - se arată în declarația de ieri a Pentagonului.
 
Pentagonul a retras, anul trecut, patru baterii Patriot din Orientul Mijlociu pentru a se concentra, în primul rând, asupra unor potențiale amenințări din partea Rusiei sau Chinei. Citând rațiuni de securitate, oficialii apărării au refuzat să spună unde și când vor sosi în regiune sistemele de rachetă Patriot.
 
Informațiile calificate drept credibile de întreaga Administrație Trump se referă la amenințări iraniene la adresa militarilor americani din Irak și Siria, în primul rând din partea milițiilor şiite, controlate de Iran și pe mare în regiunea Golfului unde oficiali americani au observat vase controlate de iranieni, transportând echipamente militare, inclusiv rachete.
 

Etichete Statele UniteSUAOrientul MijlociuIranarmament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live